Tesztelje titkárnőjét!

Persze szigorúan csak szakmai tudását, pontosabban ezek közül is gépelési sebességét. Ha pedig nincs titkárnője, saját billentyűzet-kezelési technikáját is ellenőrizheti.

A számítógépek használatával  lassan feledésbe merül a kézírás, miközben  egyre többen és egyre gyorsabban tudják a billentyűzetet kezelni. A 10 Fast Finger weboldalán találhatunk egy sebességtesztet, amivel megmérhetjük, milyen gyorsan és pontosan tudunk gépelni. Egy ablakban, nagy méretű betűkkel megjelenő szöveget kell beírni.



A szövegből egyszerre mindig két sor látszik és egy árnyékolás mutatja, hogy hol tartunk a gépeléssel. Ha esetleg hibázunk, akkor is írhatunk tovább, csak az eltévesztett szó pirosra fog váltani. A képernyő felső sorában található zászlókkal lehet kiválasztani, milyen nyelvű szöveggel szeretnénk próbálkozni. A mérés egy percig tart, a hátralévő másodperceket is folyamatosan látjuk a képernyőn.
A mérés befejezése után pár pillanattal megjelenik az eredmény, amiből láthatjuk, percenként hány karaktert ütöttünk le és hány helyes illetve helytelen szót írtunk le. Ezekből az adatokból egy pontszámot is számol az oldal, ami alapján viszonyítani tudunk, hogy más eddigi próbálkozókhoz képest, milyen volt a teljesítményünk. Ha dicsekedni szeretnénk gépelési sebességünkkel, akkor találunk egy HTML kód részletet is, amit weboldalunkba vagy blog-unkba illeszthetünk, és amelyik eredményünket mutatja.

Népszerű bejegyzések