Weboldalból JPG: egyszerűbben nem is lehet

Egy weboldalról képet készíteni elég nehéz. Főleg, ha az oldal hosszában nem fér el képernyőnkön. Egy ingyenes online szolgáltatás azonban megoldja minden gondunkat.

Sokszor előfordul, hogy egy látványos vagy érdekes weboldalról képet szeretnénk készíteni, de a hagyományos képernyő lopó programokkal nem sokra megyünk, mert az oldal olyan hosszú, hogy csak görgetéssel tudjuk teljes egészében megjeleníteni.  A még csak béta változatban működő url2jpg használata egyszerűbb már nem s lehetne. A weboldal felső részén található mezőbe kell beírni vagy bemásolni annak a weboldalnak az URL címét, amelyikről képet szeretnénk “lopni”.  Ezután még két két beállítást adhatunk meg. Az egyik a JPG fájl méretét szabályozza. Egy csúszka segítségével adhatjuk meg, mekkora legyen a kép szélessége. A csúszka mozgatásakor azonnal láthatjuk a készülő kép méretének változását. A másik beállítás a kép hosszát adja meg. Itt három lehetőség közül választhatunk. A Web browser size mezőben alapértelmezésként a “Fit everything in” értéket találjuk. Ilyenkor olyan függőleges hosszúságú képet kapunk, ami tartalmazza a teljes weboldalt. A 800x600 és az 1024x768 méreteket akkor érdemes használni, ha a kész képet egy szabvány képernyőnek megfelelő méretben akarjuk majd felhasználni.
Ezek a beállítások is interaktívan működnek, minden változtatás azonnal látható lesz az elkészült képen.  Ha megfelel a látvány, akkor az egér jobb gombjával megjelenő menüből elmenthetjük a képet, vagy egyszerűen áthúzhatjuk számítógépünk valamelyik mappájába.

Népszerű bejegyzések