Harry Potter és a félvér herceg IMAX 3D: a varázslat elmarad

Hamarosan a mozikba kerül a legújabb Harry Potter film, ami IMAX 3D változatban is látható. Legalábbis egy darabig, mert a térbeli varázslat hamar véget ér.
A könyv rajongó ismét összevethetik, hogy az olvasás közben elképzelt mese jobb volt-e, mint amit a filmkészítők a vászonra álmodtak. A filmes trükkök és hatások fokozására a Harry Potter és a félvér herceg egy része IMAX 3D változatban is elkészült.

Sajnos a különleges élményt kínáló hirdetések és plakátok arról nem szólnak, hogy a két és fél órás alkotásnak mindössze az első 12 percében van szükség a háromdimenziós szemüvegre, ugyanis csak eddig tart a 3D változat. Egy villogó piros áthúzott szemüveg rajz jelzi 12 perc után, hogy levehetjük a szemüvegeket, a folytatásban már csak a nagy IMAX vászon marad, a 3D eltűnik. Igaz ugyan, hogy ebben a pár percben vannak igazán látványos jelenetek, azonban a maradék időben is bőven lettek volna olyan részek, amik kihasználhatták volna a térhatás. Talán majd a következő Harry Potter filmnél sikerül a varázslat és már teljes egészében 3D-ben nézhetjük a folytatást.

Népszerű bejegyzések