Rejtélyes alakzatok a Google Earth-ön

Az egyre részletesebb felvételeknek és a lelkes amatőr kutatóknak köszönhetően, egyre több különleges, a Föld felszínéről gyakran észre sem vehető alakzatot fedezhetünk fel a műholdképeken.
Gyűjteményünkben vannak természetes alakzatok és olyanok is, amiket emberi kéz alkotott. Arra nem tudunk receptet adni, hogyan lehet ilyen helyszíneket találni, az azonban biztos, hogy időigényes a rejtélyek vadászata.


A mellékelt fájl segítségével aprólékosan is meg lehet nézni például olyan alakzatokat, amelyeket sokan a földön kívüliek számlájára írnak, vagy olyanokat, amikkel készítőjüknek pontosan az volt a célja, hogy repülőgépről, vagy akár az űrből is el lehessen olvasni az üzenetet. Ezek között egyaránt vannak nagy cégek logói, rajzok és szövegek. Végül azokról a képekről se feledkezzünk el, amelyek inkább meghökkentőek, mint rejtélyesek. Így például a tengertől távol, egy parányi tóban található repülőgép anyahajó vagy John Travolta házának parkolója, ahol az autók mellett néhány repülőgépnek is van helye.

Népszerű bejegyzések