24 rejtett iChat és Photo Booth hatás

A Macintosh gépek bemutatóin biztos, hogy előkerülnek a beépített látványos videó hatások. Az operációs rendszerben további két tucatnyi vidám effektek is elrejtettek, lássuk hogyan érhetjük el ezeket!

Ha új hatásokkal szeretnénk kiegészíteni az iChat és a Photo Booth meglévő választékét, egy kicsit bele kell nyúlnunk azokba a folderekbe és fájlokba, amelyeket  ezek az alkalmazások használnak. A következő kis “hack” 24 új vizuális hatással bővíti a két programot.

Első lépésként meg kell keresni, hol vannak a .qtz kiterjesztésú fájlok, ezek a quartz állományok írják le az új hatásokat. A fájlokat a /System/Library/Compositions folderben találjuk, ezeket kell átmásolni a /Library/Compositions folderbe. Ha még nincs ilyen folder, akkor létre kell hozni.

Most már csak egy kis szövegszerkesztés van hátra, azokon a fájlokon, amelyekhez tartozó hatást viszont szeretnénk látni az iChat-ban és a Photo Booth-ban. A szerkesztéshez például tökéletesen megfelel a TextWrangler elnevezésű ingyenes program. Ha ezzel megnyitjuk az adott qtz állományt, annak az elején (13. sor környékén) találjuk az ExcludedHosts kulcsot. Ezt és az utána következő array bejegyzést kell törölni, majd elmenteni az állományt.




Ezek után ha elindítjuk az iChat-et vagy a Photo Booth-t, az effektek között megtaláljuk az újakat.
Ha mind a 24 fájlban elvégeztük ezt a kis módosítást, akkor a következő új hatások fognak megjelenni:



* ASCII Art
* Blue Print
* Blur
* City Lights
* Color Controls
* Color Invert
* Compound Eye
* Concert
* Copy Machine
* Crystallize
* Dot Screen
* Exposure Adjust
* Film Stock
* Gamma Adjust
* Kaleidescope
* Line Overlay
* Line Screen
* Monochrome
* Neon
* Pixellate
* Pointillize
* Posterize
* Sharpen
* Swing
* Tracer
* Zoom Blur

Népszerű bejegyzések