Luxus hálózat a luxushajón

A Cisco és a Royal Caribbean International bejelentette, hogy az Oasis of the Seas, a világ valaha épült legnagyobb és legmodernebb luxushajója az integrált mobil és digitális médiatechnológiáknak köszönhetően műszaki szempontból is a legfejlettebb luxushajójaként rója majd a vizeket.
Az Oasis of the Seas valódi építészeti csoda. 16 emelet magas, 2700 kétágyas hajókabinja pedig 5400 utas kényelmes elhelyezésére alkalmas.


A tengerjárón a Cisco Unified Wireless Network számos új szolgáltatást nyújt:


  • A hajó valamennyi pincére vezeték nélküli POS-készüléket használ, így a vendégek a hajón bárhol kényelmesen fizethetnek az igénybe vett szolgáltatásokért. A vendégek ugyanezeken a készülékeken írhatják alá elektronikus formában a felelősségvállaló nyilatkozatokat, mielőtt például sziklamászásba vagy korcsolyázásba fognának a hajón, illetve igénybe vennék a kötélpályát.
  • Az Oasis legénysége mintegy ezer Cisco vezeték nélküli IP-telefont használ (7925G típus), amellyel a hajó bármely részén elérhetőek. 
  • Az utasok bérbe is vehetnek egy-egy ilyen vezeték nélküli telefont utazásuk időtartamára. A vezeték nélküli hálózaton nem csak felhívhatják egymást vagy szöveges üzeneteket küldhetnek, hanem például megtekinthetik az aznapi programokat is.
  • A hálózat egyben valós idejű helymeghatározásra is használható, így például a gyermekek számára szervezett programok résztvevői egy olyan azonosító címkét kaphatnak, amely a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül mutatja meg a szülőknek, hogy gyermekük a hajó melyik részében tartózkodik.
  • A több mint 900 Cisco vezeték nélküli elérési pont biztosítja a hajótest teljes wifi lefedettségét, így a hajón töltött idő alatt folyamatosan elérhető minden szórakozási lehetőség és szolgáltatás.
  • A Cisco ASA (Adaptive Security Appliance – adaptív biztonsági készülék) szavatolja a hálózat teljes körű biztonságát, emellett nagy teljesítményű tűzfalas szolgáltatást és virtuális magánhálózati kapcsolatot is biztosít.

A Cisco hálózaton működő digitális médiarendszerek számos szórakoztató és információs tartalmat biztosítanak:


  • A hajón több mint 300, hálózatba kapcsolt interaktív digitális médiafelület található, amelyen a vendégek például megtekinthetik az éttermek menüit és a szabad asztalok számát, videókat nézhetnek a gyógyfürdő szolgáltatásairól vagy elolvashatják a színházak programajánlatát.
  • Az Oasis több mint 2700 kajütjének mindegyikét kiváló hang- és képminőségű IPTV-vel szerelték fel. Az IPTV-szolgáltatás még zord időjárási körülmények között is jó minőségben teszi elérhetővé a televíziós csatornákat.


Népszerű bejegyzések