Képdobálás a közösségi oldalakra

Aki több közösségi oldalon is aktív életét él, annak sokszor fárasztó, hogy legújabb fotóit mindenhová eljuttassa. Egy ingyenes szolgáltatás azonban elvégzi helyettünk ezt a munkát és sok meglepetést is tartogat.

A Dropico segítségével egyszerre oszthatjuk meg fényképeinket a legnépszerűbb közösségi oldalakon, egyikről a másikra dobhatjuk a fotókat és még online szerkeszthetjük is azokat.
A szolgáltatás weboldalán (www.dropico.com) egy gyors és ingyenes regisztráció után kapunk egy egyedi email címet, amire majd azokat a fotóinkat küldhetjük, amiket fel szeretnénk tölteni a közösségi oldalakra. Ehhez azonban még arra is szükség van, hogy a közösségi oldalakon használt account-unkat hozzákapcsoljuk a Dropico szolgáltatásához. Facebook, Picasa, Twitter, Myspace, Flickr, Photobucket és Foursquare szerepel a jelenlegi kínálatban. Ha ezeknél az oldalaknál megadjuk az engedélyt, hogy a Dropico képeket töltsön fel a nevünkben, akkor a korábban kapott elektronikus levélcímre küldött üzenet mellékletében szereplő képek automatikusan felkerülnek az oldalakra. Az egyes közösségi oldalakra való feltöltést utólag is szabályozhatjuk, ki- és bekapcsolhatunk egy-egy oldalt.

A mobiltelefonnal készített képek közzétételének ennél kényelmesebb módját el sem lehet képzelni. Csak egy kattintás, a kész képet csatoljuk egy emailhez és mobil interneten vagy WiFi- keresztül elküldjük  Dropico címünkre. Ha ott előzőleg mindent jól beállítottunk, akkor a fotó azonnal megjelenik Facebook, Flicker vagy más oldalunkon.

A Dropico azonban nem csak erre használható. Egy webböngészővel például azt is megtehetjük, hogy a  különböző közösségi oldalak között dobáljuk fényképeinket. Ha például egy Facebook-ra feltöltött képet Picasa vagy Flickr oldalunkon is szerepeltetni akarunk, akkor nincs más dolgunk, mint a Dropico ablakában az egyik helyről a másikra húzni a képet. Sajnos egész albumokkal ezt (még) nem lehet megtenni, de néhány kép megosztása esetén ez egy nagyon kényelmes megoldás.

Végül azt sem szabad szó nélkül hagyni, hogy a Dropico látványos képszerkesztési funkciókat is kínál online. A feltöltött képekből diavetítéseket készíthetünk vagy a Pixir Express illetve Pixir Editor módban gyorsan vagy alaposabban megdolgozhatjuk felvételeinket. Aki pedig egy kis vidámságra vágyik, annak a Pizap Editor módot ajánljuk, amivel mókás hatásokkal láthatjuk el képeinket. A szerkesztések  okozta változások azonnal megjelennek a közösségi oldalakra feltöltött képeken is.

Népszerű bejegyzések