Látványos Facebook hack

Pár hét óta a Facebook felhasználók áttérhetnek az új kinézetű adatlapra, amit ha ügyesen töltünk fel, rendkívül hatásos oldalt hozhatunk létre.

Az alapötlet abból adódik, hogy az új adatlapon a képernyő felső részén, a profilkép mellett megjelenhetnek azok a fényképek, amelyeken szereplünk. Pontosabban amelyeken be is van jelölve, hogy mi vagyunk a képen. Ha a baloldalon található profilképet és ezeket a kis fotókat ügyesen állítjuk össze, akkor mozaikként egy nagy képet is ki lehet alakítani belőlük.


Az eredeti, teljes kép megfelelő darabolásához használhatunk képszerkesztő programot, de léteznek már olyan online szolgáltatások, amelyek elvégzik a munkát helyettünk. Ilyen például a  PicCut (http://www.piccut.com/), ahol csak ki  kell választani a darabolásra szánt profilképünket és meg kell adni, hogy egy vagy két soros fejlécet használunk.  A feltöltés után rögtön láthatjuk, hogyan fog kinézni az egy nagy és öt kis képből kialakított mozaik a Facebook adatlapunkon. Ha meg vagyunk elégedve az eredménnyel, akkor letölthetjük a gépünkre a hat képből álló sorozatot.

Ezeket a képeket kell azután a Facebook-ra feltölteni. A “profile-pic.jpg” kell profilképként megadni, a többit pedig egy albumba kell tenni. Az album neve tetszőleges lehet, csak az a fontos, hogy a képszámozásnak megfelelő sorrendben töltsük fel a fotókat.

Ezután már csak annyi van hátra, hogy az öt kis képet fel kell címkézni, hogy saját magunk szereplünk rajtuk. Ennél a műveletnél is fontos a sorrend, az “image5.jpg” -vel kell kezdeni a munkát és utoljára az “image1.jpg”-t kell megjelölni.

Az adatlapunkat megnézve ellenőrizhetjük az eredményt. Ezt a későbbiekben is rendszeresen meg kell tenni, mert ha valaki bejelöl minket egy fotón, akkor előfordulhat, hogy az új kép felkerül az adatlap tetején szereplő öt kis kép közé és így megzavarja a mozaikunkat. Ilyen esetben csak annyi a teendőnk, hogy elrejtsük a nem kívánatos fotókat az adatlapunkról.

A kissé meghackelt profilkép és adatlap nagyon sok látványos megoldást kínál, így nem csoda, hogy már több olyan oldalt is lehet találni az interneten, ahol a legötletesebb elrendezéseket gyűjtik össze.

Népszerű bejegyzések