A tökéletes tea titka

A teakészítés és fogyasztás sok országban valódi szertartás. A folyamat legfontosabb része a pontos időzítés. Egy webalkalmazás ezt a terhet is leveszi a vállunkról.

A Steep.it (http://www.steep.it/) a létező legegyszerűbb tea órájának nevezi magát és ez valóban nem túlzás. Az elegáns megjelenésű oldalon egy időzítőt indíthatunk el, ami méri, mennyi ideig kell a teafüvet áztatnunk és az idő leteltekor hangos csengetéssel figyelmeztet, hogy kivehetjük a vízből. Az idő beállítástását  megtehetjük úgy, hogy a Start Steeping mezőbe beírjuk hány perces visszaszámlálást szeretnénk, azonban ez az érték nagyon függ a tea fajtájától, ezért érdemesebb a jobb oldalon található táblázatból kiválasztani a megfelelő értéket. A felsorolásban többek között találunk fekete, zöld és gyógyteát is. Csak rá kell kattintani arra a fajtára, amit készíteni szeretnénk és már ketyeg is az óra. Előtte azonban még érdemes megnézni a táblázat középső oszlopát, mert ebből megtudhatjuk, hogy az adott teafüvet milyen hőmérsékletű vízbe kell mártani. 
Aki gyakran készíti ugyanazt a fajta teát és már pontosan tudja, hogy mennyi időre kell állítani az órát, az ki is hagyhatja a szolgáltatás kezdőlapját és közvetlenül ugorhat a számlálóhoz. Ha a weboldal címet kiegészíti a kívánt értékkel, akkor már csak az órát mutató képernyő fog megjelenni. Ha például 3 percre akarja állítani, akkor az URL címhez steep.it/3minutes, ha 40 másodpercre, akkor steep.it/40 szöveget kell írni. Hasonló módon a teafajtákra is működik a közvetlen link: fekete teánál például steep.it/black gyógynövénynél steep.it/herbal címre kell ugrani.     

Népszerű bejegyzések