Elfelejtett iPhone jelszó - itt a megoldás!

Mint minden mobilnál, az iPhone-nál is igen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha elfelejtjük, milyen kódot állítottunk be a képernyőzár feloldásához.

Az úgynevezett passcode megadását csak úgy tudjuk kikerülni, ha a töröljük a korábban megadott kódot, ezt pedig csak a telefon teljes tartamának törlésével lehet elérni. Ehhez az iPhone Recovery mode-ot kell használni, de hangsúlyozzuk, hogy ez visszaállítja a gyári beállításokat és minden korábbi adatunk elvesztésével jár.

A művelethez a következő lépéseket kell végrehajtani:

- az USB kábelt csatlakoztassuk a számítógéphez, de az iPhone-hoz ne
- indítsuk el a számítógépen az iTunes-t
- nyomjuk le egyszerre a telefon Home és Power gombját és tartsuk lenyomva, amíg kikapcsol a készülék
- nyomjuk le a Home gombot és tartsuk lenyomva, miközben csatlakoztatjuk a telefonhoz az USB kábelt, ennek hatására be fog kapcsolni az iPhone
- tartsuk továbbra is nyomva a Home gombot, amíg az iTunes-ban nem jelenik meg egy figyelmeztetés, hogy iPhone-unk Recovery módban van
- kattintsunk az iTunes-ban a Summary fülre, majd ezen a Restore gombra

Ennek hatására minden fájl, alkalmazás, beállítás törlődik a készülékről, természetesen az elfelejtett passcode is. A művelet végén a gyári beállításokat tartalmazó készülékünk lesz. Ezek után, ha csak a zenéket, filmeket, alkalmazásokat akarjuk visszatölteni, akkor egy egyszerű iTunes szinkronizálást kell végrehajtani.

Ha pedig egy korábban mentett állapotot szeretnénk visszaállítani, akkor kattintsunk a jobb egér gombbal az iTunes oldalsávjában látható iPhone-ra, majd a megjelenő menüben a Restore from backup... pontra. Arra azonban figyeljünk, hogy egy olyan állapotot érdemes csak visszatölteni, amikor még nem volt beállítva az elfelejtett kód, ellenkező esetben megint nem fogjuk tudni feloldani képernyőzárat.

Népszerű bejegyzések