A Schneider Electric életre kelti az intelligens városokat

• A vállalat a 2013-as World Future Energy Summit találkozón bemutatott Smart City megoldásaival akár 30%-kal csökkenthetők az energiaköltségek

Budapest, 2013. február 5. – A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője a jövő városainak életébe nyújtott betekintést az Abu Dhabiban nemrég megrendezett World Future Energy Summit (WFES) csúcstalálkozón. Miközben a városiasodás egyre nagyobb mértéket ölt világszerte, a Schneider Electric a megújuló energiaforrások iparágának élvonalába emelkedett annak köszönhetően, hogy elkötelezetten keresi a választ napjaink problémáira a jövő technológiáiban, és kiemelten foglalkozik a fenntartható megoldások fejlesztésével. A konferencia keretében a vállalat intelligens fenntarthatósági portfólióján keresztül mutatta be, hogy Smart City megoldásaival akár 30%-kal is csökkenthetők az energiafogyasztás költségei. A Schneider Electric jelenleg 230 különböző városban és régióban dolgozik olyan projekteken, amelyek növelik a városi infrastruktúra hatékonyságát és fenntarthatóságát, illetve nagyratörő, ugyanakkor gazdasági szempontból is megvalósítható környezetvédelmi célokat tűznek ki.
Az Accenture vezetési tanácsadással, technológiai szolgáltatásokkal és tevékenységek kiszervezésével foglalkozó világcég 2011-ben közzétett „Smart 2020" jelentése szerint az intelligens technológiák alkalmazása a villamos hálózatok, a közlekedés, a szállítás, az építőipar és az ipari motorok terén 2020-ra 15%-kal csökkentheti a globális károsanyag-kibocsátást, és mintegy 900 milliárd dollár megtakarítást eredményezhet az energiaköltségekben.

Az Abu Dhabi Sustainability Week (ADSW, Abu-Dhabi Fenntarthatósági Hét) nyitóünnepségén Francois Hollande francia elnök elismerően nyilatkozott a Schneider Electricről az energia jövőjéről alkotott globális párbeszéd formálásának kapcsán. Az elnök egyúttal megragadta az alkalmat, hogy gratuláljon a vállalatnak a 2012-es Zayed Future Energy Prize elnyeréséhez is.

„A francia elnök szavai igazolják elkötelezettségünket az innováció és a fenntartható fejlődés időtálló megoldásai iránt. A Schneider Electricnél arra törekszünk, hogy napjaink összetett problémáira a jövő csúcstechnológiáinak alkalmazásával találjunk megoldást, jelentős változásokat eszközölve az emberek mindennapi életében. Ez a csúcstalálkozó pedig tökéletes alkalmat kínált technológiánk és megoldásaink bemutatásához" – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A francia vállalat standját Hollande elnök mellett számos közéleti személyiség is felkereste, köztük Khalid Bin Mohammed Bin Zayed Al Nahyan sejk és Taner Yıldız', Törökország természeti erőforrásokért és energiaügyekért felelős minisztere, akik megismerkedtek a Schneider Electric szakértőivel és vezetőivel. A vállalat legjelentősebb térségbeli ügyfeleit is köszönthette, például a Masdar, illetve az Intercontinental és a Hilton szállodaláncok képviselőit, akik kifejtették, hogy a Schneider Electric energiamenedzsment-megoldásaival kerekedtek felül az energiával kapcsolatos kihívásaikon.



Enhanced by Zemanta

Népszerű bejegyzések