Aktív kikapcsolódás Sátoraljaújhelyen és környékén

Térkép nélkül
A Zempléni-hegység hazánk egyik legérintetlenebb természetes környezete, ahol viszonylag kis területen rengeteg látnivaló várja a turistákat. Sárospataktól egészen Kassáig kiépített kerékpárúton kerekezhetünk. A tanösvények és a jelzett turistautak, a hegyi kerékpárral jól járható 6 erdei útvonalon túl, ideális terepet jelentenek a hegyi bringásoknak is. A kilátó sziklák, a várak, a kastélyok vagy éppen az ásványgyűjtő helyek bejárásán túl a vad- és szelíd vízi evezős túrák is felejthetetlen élményt nyújtanak. Egyre több kerékpárbarát szolgáltató működik a Zemplénben, így nem csak kenu, hanem kerékpárkölcsönzésre is lehetőség van.
Bakancsosan
A gyalogtúrázókat 8 tanösvény (Őz, Fekete gólya, Vaddisznó, Borz, Róka, Vadmacska, Fekete-hegyi és Ősrög) várja a Hegyköz, ill. Sátoraljaújhely erdeiben. Megkezdődött a Haris madárról elnevezett tanösvény kialakítása, melynek végigjárása során látni és hallani is lehet ezt a hazánkban és a világban is ritkának számító madarat. Szintén kialakításra kerül a Magyar Nyelv Múzeumától induló Parlagi sas tanösvény, ugyanis itt van a Parlagi sasok egyik legkedveltebb élőhelye.
Az extrém sportokat kedvelők hódolhatnak a sárkányrepülés, a siklóernyőzés, a sziklamászás, vagy megfelelő időjárás esetén a rafting örömeinek.
Sícentrum
A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark Magas-hegyi sportcentruma három kiváló, alpesi minőségű sípályával büszkélkedik. A kilenc hóágyúnak köszönhetően ez Magyarország legkorábban üzemelő sí centruma, ahol négy, gyors felvonó biztosítja, hogy mindenki hamar felérjen a csúcsra.
Persze ha akad, aki nem bírja kivárni a telet, itt évszaktól függetlenül síelhet Európa legnagyobb műanyag sípályáján. A síelést soha sem késő elkezdeni. A helyi síiskola oktatóinak segítségével a kezdők is hamar a fekete pálya ördögeivé válnak.
Korcsolya
Ha valaki nem tud betelni a csúszkálás okozta örömökkel, az új, 1000 m2-es műjégpályán késő estig karcolhatja a jeget. Ahogy melegszik az idő, a korcsolyát a görkori váltja fel.
Nem kell otthonról cipelni a sí- vagy korcsolya felszerelést, mert a kölcsönző sportszerei minden igényt kielégítenek.
Kaland
Európa legizgalmasabb, 2275 m hosszú görgős bob pályája sikolyoktól hangos, és sokak szerint még függőséget is okoz. A felnőttek és gyermekek egyaránt rajonganak a „fánkó" csúszdáért, amit nem csak kipróbálni, de nézni is rendkívül szórakoztató.
Akiket nem vonz a sebesség, de mégis izgalomra vágynak, azok a 4 nehézségi fokozatú kalandtúra parkban tesztelhetik ügyességüket.

Népszerű bejegyzések