Alan Parker lesz a Filmíró Napok vendége

A Magyar Nemzeti Filmalap a Film.hu – a magyar moziportállal közös szervezésben Oliver Stone és Joe Eszterhas után ismét egy világhírű hollywoodi rendező, forgatókönyvíró és producer részvételével tart mesterkurzust. A március 2-3-án, a Corvin moziban tartandó III. Filmíró Napok vendége ezúttal Sir Alan Parker lesz.
Az olyan meghatározó filmek rendezője, mint az Éjféli expressz, a Pink Floyd: A fal, az Angyalszív, a The Commitments vagy a Lángoló Mississippi a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, Andrew G. Vajna kezdeményezésére és a Filmalap meghívására érkezik a fővárosba, ahol a Corvin moziban kétnapos mesterkurzust tart.
A Filmíró Napokon a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött. A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozók, játékfilmes forgatókönyvírók, rendezők és a filmszakos hallgatók előnyt élveznek.
Sir Alan Parkert számos további jelölés és díj mellett kétszer jelölték Oscar-díjra aLángoló Mississippi és az Éjféli expressz című filmekért, a Brit Filmakadémia díját (BAFTA) többször is átvehette: a The Commitments a legjobb rendezés és a legjobb film, az Éjféli expressz a legjobb rendezés, a Bugsy Malone pedig a legjobb forgatókönyv díját kapta meg. A Madárka című filmjéért 1985-ben a zsűri nagydíját vehette át.
A világhírű alkotót 2013. február 10-én a Brit Filmakadémia Fellowship életműdíjával tüntette ki az egyetemes filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért.

Népszerű bejegyzések