Az utazás velünk indul

A MÁV-START Zrt. a 2013. évi belföldi és nemzetközi utazási ajánlatain kívül kedvezményekkel és nyereményekkel várja az érdeklődőket az Utazás kiállítás „A" épületének 201/A standján. A kiállítás ideje alatt a standon húsz százalékos kedvezménnyel vásárolhatók a belföldi teljes árú vasúti menetjegyek, amelyek akár hatvan napos elővételi jegyváltás esetén is igénybe vehetők. Az idei évben tovább folytatódik a vasúti járműfelújítási program és a szolgáltatások színvonalának folyamatos emelése.
A megnyitón Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a vasúti közlekedés mind belföldön, mind pedig külföldi úti célok esetében egyre népszerűbb napjainkban. Ezt bizonyítja, hogy tavaly is tovább nőtt a vasutat választók száma, így 2012-ben több mint 142 millióan utaztak a vonatokon. Az utasszám pozitív változásának okai összetettek: többek között az üzemanyagárak növekedése, a csökkenő menetidő, az interneten megváltható és bárhol kinyomtatható vagy akár elektronikusan bemutatható menetjegyek, a több mint ezer P+R parkoló is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen válasszák a vonatokat utazásaikhoz. Tavaly a MÁV-START Zrt. utasai több mint hét és fél milliárd kilométert tettek meg vasúton, ez akkora távolság, mintha közel kétszázezerszer körbeutazták volna a Földet az Egyenlítő mentén. Ungvári Csaba beszédében kiemelte: a vasúttársaság alapvető célja, hogy a vonat a legkedvezőbb választás legyen, amihez pedig mind a szolgáltatások mind pedig a járműpark folyamatos fejlesztése szükséges. Az idei év legfontosabb újításai az ingyenes, vezeték nélküli internetelérés kiterjesztése az elővárosi és a teljes InterCity hálózatra, valamint a tavaly év végén elkezdődött személykocsi felújítási program folytatása, amely várhatón kétszáz járművet is érint. A vezérigazgató hozzátette: a MÁV-START Zrt. folyamatosan arra törekszik, hogy az utasok igényeinek mind a szabadidős, a hivatásforgalmi, a belföldi és a nemzetközi utazások során egyre jobban megfeleljen.
A MÁV-START Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. 2012-ben stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymás tevékenységének kölcsönös elősegítése érdekében. A megállapodás célja a potenciális utazók körében erősíteni a magyarországi úti célok ismertségét valamint  minél több utast a vasút használatára ösztönözni. Az elmúlt év végi időszak tapasztalatai alapján idén kibővített keretek között folytatódik az együttműködés a társaságok között, a közös kommunikációs tevékenységek további hatékonyságának növelése érdekében.
A MÁV-START Zrt. 2012. december 9-től számos menetrendi illetve komfortérzetet növelő fejlesztést vezetett be az utasok elégedettségének növelése érdekében a távolsági és az elővárosi forgalomban egyaránt. A rövidebb menetidőn túl, több vasúti vonalon közlekedő járművek minőségében is pozitív változás tapasztalható, hiszen Egerbe hat év után újra InterCity vonatok közlekednek, míg Békéscsaba felé bevezetésre került az óránkénti ütemes menetrend kétóránkénti InterCity szolgáltatással kiegészítve, a kapcsolódó mellékvonalak kiszolgálásának javításával. Továbbá Budapest és Lajosmizse között egész nap kiszámíthatóan, óránként közlekednek a személyszállító vonatok, a modern Desiro motorvonatok nagyobb arányú közlekedtetésével, valamint Oroszlány és Tatabánya között is egész napos óránkénti ütemes menetrend valósult meg.
A menetrendi módosításoknak és a szolgáltatások bővítésének köszönhetően a vasúton utazókat rugalmasabb, kiszámíthatóbb és komfortosabb szolgáltatásokkal várja a vasúttársaság.
Tovább bővülnek idén a kerékpáros eljutási lehetőségek, könnyebben megközelíthető lesz a Mátra-vidék, a Fertő tó és a Tisza-tó.  Az utasok körében egyre közkedveltebb kerékpáros túrajegyek továbbra is kedvező áron válthatók, amelyek az ország bármely területéről eljutási lehetőséget biztosítanak a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz, egységesen 420 Ft-ért.
Az ötéves START Klub kártya család, új elemmel, START Klub Társkártyával bővül, amely a kártyatulajdonosok családtagjai részére igényelhető. A START Klub kártyák az utasok igényeinek figyelembe vételével a korábbi harmincöt helyett már ötven helyszínen vehetők át. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése és a szolgáltatási színvonal növelése érdekében a vasúttársaság idén tavasszal a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Újszász–Szolnok vasúti vonalakon új jegykiadó automatákat telepít, amelyek a belföldi vasúti menetjegyek, bérletek és az InterCity pótjegyek mellett még az egyre népszerűbb, interneten vásárolt menetjegyek átvételére is lehetőséget biztosítanak.
A személyszállító vasúttársaság folyamatosan bővíti a nemzetközi vasúti utazási kínálatát is. Az utasok számára 2013-ban Budapest és Brno között új EuroCity vonatpár közlekedik, ami már 14 eurótól igénybe vehető. A népszerű, brassói, bukaresti, nagyszebeni, marosvásárhelyi és kolozsvári ajánlatok köreMáramarosszigettel, Segesvárral, Gyergyószentmiklóssal is bővült, így ezek az úti célok is 19 eurótól elérhetők. Velencébe és Rómába 39 eurótól, Milánóba már 59 eurótól el lehet jutni vonaton. A MÁV-START Zrt. a nyári időszakra a tengerparti eljutások sorát kínálja, kedvező ajánlatokat biztosítva többek között Bulgáriába, Horvátországba, Szlovéniába.
A belföldi és a nemzetközi vasúti ajánlatokról, valamint az Utazás kiállításhoz kapcsolódó kedvezményekről bővebb tájékoztatás a személyszállító vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.huoldalon olvasható, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán kérhető.

Népszerű bejegyzések