Bővülő együttműködés az egészségipar területén

A mai napon tartotta első ülését a Magyar-Szerb Egészségipari Munkacsoport Hódmezővásárhelyen. A rendezvényen a további együttműködés elmélyítéséről megállapodott Dr. Feketéné Dr. Fényi Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője, valamint Tijana Radojičić, a Szerb Egészségügyi Minisztérium főosztályvezetője.
A Magyar-Szerb Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság működésének legfrissebb eredményeként megalakult Munkacsoport az egészségipar, gyógyszeripar területén hivatott tovább mélyíteni a két ország szakmai és üzleti szereplői közötti együttműködést. A Munkacsoport kiemelt célja a gyógyszeripar, orvosi berendezések és eszközgyártó ipar, valamint a kapcsolódó kutatásfejlesztés-innováció területén a magyar és szerb kis- és középvállalkozások együttműködési lehetőségeinek áttekintése és fejlesztési programok kezdeményezése.
Dr. Feketéné Dr. Fényi Ágnes beszédében kiemelte, az együttműködés egyik fő célja, hogy erősödjön a két ország egészségipara és egészségturizmusa, fokozódjon az egészségipari, egészségturisztikai szolgáltatások igénybevétele. Az osztályvezető üdvözölte a Kárpát Régió Üzleti Hálózat szabadkai, illetve újvidéki üzletfejlesztési irodáinak sikeres működését, amelyek a határon átnyúló üzleti kapcsolatok erősítésével kiváló alapot teremtettek a Munkacsoport tevékenységének. Hangsúlyozta, hogy a Munkacsoport törekvése összhangban van a Kormány azon célkitűzésével, amely támogatja a kkv-k exporttevékenységét, határon túli pozícióinak erősítését, és hozzájárul munkahelyteremtő képességük fokozásához.
Az ülésen résztvevők reményüket fejezték ki, hogy a Munkacsoport tevékenységének eredményeképpen új fejezet nyílhat a két ország gyógyszeriparában, továbbá az orvosi berendezés és eszközgyártó iparában érdekelt vállalkozások, a kutatás-fejlesztésben, innovációban érintett egyetemek, kutatóközpontok közös munkájában.

Népszerű bejegyzések