InterCom hírek

Die HardAlan Rickman visszatér? (16)

Huszonöt évvel az első Die Hard-film után Bruce Willis és az általa életre keltett mindig mogorva zsaru még mindig könnyedén legyűri a világ mozijait. A legújabb, legvadabb kaland, a Die Hard – Drágább, mint az életed (16) (A Good Day to Die Hard, már a mozikban) világsikere ezt bizonyítja. A sztár előre tekint: már a következő rész lehetőségeit fontolgatja, de azért bujkál benne némi nosztalgia is. A Budapesten forgatott, moszkvai maffiózók között játszódó, 100 millió dollárból készült film hőse még meghatódik, ha az első Die Hard főgonoszára gondol.
– Kár volt megölnöm Hans Grubert – nyilatkozta Bruce Willis a londoni gálapremieren. – Alan Rickman jó társaság volt a forgatási szünetekben, és életem legjobb rosszfiúja volt, amikor forgattunk. Sajnálom, hogy nem gondolkodtunk előre: ha akkoriban tudtuk volna, hogy 25 évvel később még mindig a Die Hard lesz a toplista csúcsán, biztos hagytuk volna megszökni: nagyon jól jönne, ha valahogy visszatérhetne a hatodik részben. De hát még az elnök se tudná megmondani, mi lesz 25 év múlva.
IC Press


Az óriási forgatás nehézségei (12)

Akár jót játszik, akár gonoszt, Stanley Tucci mindig felismerhető a szája sarkában bujkáló ironikus mosolyról. Az óriásölő-ben (12) (Jack the Giant Slayer, hazai bemutató: március 28.) sincs ez másképp: bár a szerepe szerint lázadó óriások élén rohamozza meg a földi világot, azért mókás, szerethető figura marad. Pedig neki nem csak kellemes emlékei maradtak A Gyűrűk Urá-hoz hasonló látványos óriásfilm Bryan Singer vezette forgatásra.
– Életemben nem lovagoltam még – vallotta be az 52 éves színész. – Volt már olyan, hogy egy film kedvéért lóhátra ültettek, de az akkor egyhelyben állt. Most meg már egy hónappal a forgatás előtt lovaglóórákat kellett vennem, utána meggyötört hátsóval kezdhettem bele a vívás- és közelharcleckékbe. Hiába hivatkoztam a tériszonyomra, még falmászás-óráim is voltak. A végső nagy verekedésemet, amit Ewan McGregor-ral folytatok egy barlangban, három hétig forgattuk. Nap mint nap álltunk a rohanó patakban, asszisztensek locsoltak minket, hogy elég vizesek legyünk, és csépeltük egymást. Még szerencse, hogy Ewan jó fej, és munka után jól elvoltunk: családostul együtt vacsoráztunk majdnem minden este. Másnap pedig megint mentünk vissza a barlangba verekedni…
IC Press

Bullock és McCarthy az Oscar-gálán

A jövő hét filmes híreit biztosan az új Oscar-díjasokkal kapcsolatos érdekességek fogják megtölteni, de már most is jut minden napra néhány új meglepetés. Például az, hogy a díjat átnyújtó csinos, jól öltözött, választékos beszédű, karcsú színésznők között lesz egy alacsony, rendetlen duci nő, aki arról híres, hogy nem válogatja meg a szavait. De legalább nem lehet unatkozni a közelében. Jön Melissa McCarthy!
Amikor a múlt héten bejelentették, hogy Sandra Bullock-ot az a megtiszteltetés érte, ő olvashatja fel az egyik boldog nyertes nevét, bennfentesek már suttogni kezdték, hogy sor kerülhet rá. És tényleg: Melissa McCarthy, az egykori stand-up mester, akit a Koszorúslányok-ért tavaly Oscarra jelöltek, és a Személyiségtolvaj-jal bebizonyította, hogy bármire hajlandó egy jó poénért, Bullockkal együtt adhat át egy díjat. 
A Bullock-McCarthy páros most azért különösen izgalmas, mert előzetes vélemények szerint kettejük vad rendőr-vígjátéka a Női szervek (The Heat, hazai bemutató: augusztus) könnyen az év vígjátékává válhat. Erre garancia a rendező, aki a Koszorúslányok előtt több nagyon jó tévésorozatban is dolgozott, valamint a filmtörténet talán legkevésbé összeillő párosa, amely most az Oscar-gálán is megmutathatja, milyen a humora: Bullock és McCarthy.
IC Press

Kinek pók, kinek nem

Tavaly az új Pókember óriási sikert ért el: bebizonyította, hogy bár az előző évtizedben három izgalmas film készült róla, ő mégis az egész világon be tudja hálózni a moziba járó fiatalokat. Andrew Garfield és Emma Stone – valamint a rendező, Marc Webb meg a különleges látvány mindenkit meggyőzött: érdemes volt látványosabban, izgalmasabban, fiatalosabban és több trükkel újrakezdeni. Csak egyvalakire nem voltak hatással az új szuperfilm erényei: az előző Pókember-trilógia rendezőjére, Sam Raimi-re.
– Szeretem Marc Webb-et, és nagy Emma Stone-rajongó vagyok. Meg Andrew Garfield is oké – nyilatkozta a rendező. – Ahhoz azonban mégsem voltam elég kemény, hogy megnézzem A csodálatos Pókember-t. A régi barátnőim esküvőjére sem megyek el: valahogy nem tudom az ilyesmire rászánni magam. Bocs.
Persze, sportszerűen azt is hozzátette, hogy biztosan nagyon jó a film, és sok sikert kíván az éppen most készülő folytatáshoz, A csodálatos Pókember 2.-höz (The Amazing Spider-Man 2, hazai bemutató: 2014 tavasza). Egyelőre azért megelégszik annyival, hogy a barátait kérdezgeti, ők mit szólnak a megfiatalodott szuperhőshöz.
IC Press




Népszerű bejegyzések