Kocsonyafesztivál

Európában is egyedülálló és a határokon túl is jól ismert az a fesztivál és programsorozat, amely Kocsonyafesztivál néven nem a névadó ételről, hanem a kapcsolatokról, a kultúrák találkozójáról, egy különleges értékközösségről szól. Február 22-24. között 13. alkalommal rendezik meg Miskolcon a több százezer embert vonzó eseményt, melynek kiemelt hazai díszvendégei 2013-ban a régióból Mezőkövesd Szomolya, Monok és Gönc városa lesz. A határon túlról szintén rangos díszvendég, Európa Kulturális Fővárosa, Kassa mutatkozik be.
A minden eddiginél nagyobb területen megrendezésre kerülő XIII. Miskolci Kocsonyafesztivál alapélménye természetesen a gasztronómiai élmény, azonban a fogyókúrázókra, böjtöt tartókra és a kocsonyát kevésbé kedvelőkre is gondoltak a szervezők, akik gazdag kínálattal várnak Miskolcra több százezer vendéget Miskolcra ezen a hétvégén.
Az utcán is páratlan minőségi kínálat fogadja a legendás fesztiválra érkező vendégeket, de a kísérőprogramokat is lehet sorolni hosszasan. Már a rövid lista is terjedelmes, ami a kínálatot illeti: Rocklegendák a Helynekemben – emlékek a 40 éves magyar Woodstockról; egészségmegőrző programok; Ételekről és életérzésekről másképpen – Csernus Imre pszichiáterrel Veres László beszélget, díszmadár kiállítás és kutyaszánhúzó-verseny; a Miskolci Nemzeti Színház Csarnokában a Jazz/Bolerót láthatják a Kontúr Fizikai Színház előadásában; a Művészetek Házában a Kassai Thália Színház előadásában A gyertyák csonkig égnek című Márai-darabot mutatják be, miközben természetesen nem maradnak el a nagy sikerű, hagyományos, központi attrakciók sem.


Népszerű bejegyzések