„Love and Passion” - Magyar operaest Csungkingban és Pekingben


2013. február 4-én a csungkingi Marriott szállodában, február 6-án pedig a pekingi Jintai Múzeumban került sor a Love and Passion elnevezésű, két magyar operaénekes által adott koncertre. A romantikus operaesten számos európai nagykövet és kulturális diplomata mellett részt vettek Magyarország iránt elkötelezett, a kínai művészeti és politikai életben fontos szerepet betöltő vendégek is.
Az előadás dallamvilágával az európai kontinens szívében fekvő kicsiny ország festői látványát, népének lelkét idézték meg a hallgatóknak. A műértő közönség legnagyobb megelégedésére az előadók a komoly darabok mellett fülbemászó slágerekkel is kedveskedtek. Olyan – Kínában ritkán felcsendülő – dallamokkal engedtek bepillantást a magyar népzene kultúrájába, mint a Csitári hegyek alatt című magyar népdal, vagy Erkel Ferenc Bánk bán című operájából elhangzott részlet. A romantikus zenei utazás lezárásaként olyan magyar borokkal ismerkedhetett a közönség, amelyek méltó módon koronázták meg az estét.
Az esemény Magyarország Külügyminisztériuma, Magyarország csungkingi Főkonzulátusa, Magyarország pekingi Nagykövetsége, a Magyar Turizmus Zrt. és a GuliAnd Kft. szervezésében és támogatásával valósult meg.

Népszerű bejegyzések