MWC - A Cisco mobilinternetes megoldása

A mobil adatforgalom a Cisco előrejelzése szerint 2012 és 2017 között 13-szorosára nő. A személyek, adatok, folyamatok, információk és eszközök összekapcsolásából, azaz az „Internet of Everything" trendből eredő új üzleti lehetőségek jelentős része a mobil és vezetékes kapcsolatok során generált valós és közel valós idejű adatok elemzése köré összpontosul. A Cisco Visual Networking Index (VNI) globális mobil adatforgalomra vonatkozó előrejelzése szerint 2017-re várhatóan több mint tízmilliárd mobilinternetes eszköz és mobilkapcsolat várható, melyből 8,6 milliárd személy és eszköz közötti, míg 1,7 milliárd gép-gép közötti (M2M) kapcsolat lesz.
A mobil adatforgalom pontosabb elemzése, megértése komoly bevételi lehetőséget jelent a szolgáltatóknak. Az intelligens infrastruktúra és a szoftverek szoros együttműködése révén ügyfeleink minden szintre kiterjedő átláthatósággal optimalizálhatják hálózati erőforrásaikat. A Cisco egyedülálló megoldásokat kínál a mobiladatok hasznosításához. A szolgáltatók ezek kiértékelése alapján, az előfizető igényeihez és lehetőségeihez illeszkedőajánlatokat tudnak kialakítani." – mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország szolgáltatói piaceért felelős vezetője.
A Cisco a 2013-as Mobile World Congress konferencián bejelentett újdonságai három kulcsfontosságú területen – szoftverek, hozzáférés és infrastruktúra – kínálnak innovatív mobil megoldásokat.
Intelligens szoftverek: Cisco Quantum
A Cisco által bemutatott Cisco® Quantum™ csomag használatával a szolgáltatók hatékonyabban elemezhetik és hasznosíthatják a hálózatukon továbbított adatokat. A Cisco Quantum megoldás, amely több mint 1,5 milliárd dollár értékű belső fejlesztés és felvásárlások eredménye, páratlan mobilhálózati adatelemzési és szélesebb hálózatprogramozási lehetőségeket nyújt, támogatva az új hálózati szolgáltatások megvalósítását. A szoftvercsomag lehetővé teszi személyre szabott adatelemzési (analitikai) szolgáltatások és ezzel összehangolt szabályozás kialakítását.
Intelligens hálózati hozzáférés
A Cisco a kiscellás piac vezető szereplőjeként a WiFi és 3G-s rádiótechnológia ötvözésével a kiscellákat üzleti és szolgáltatási innovációs platformmá alakítja az alábbi újdonságokkal:
  • A Cisco ASR 901S nagyszámú kültéri kiscellás rendszer kialakítására szolgál, segítségével a rendkívül megbízható kiscellás irányítási technológia kültéri oszlopokon és más telepítési helyeken is alkalmazható a „felhordó" hálózat szűk keresztmetszetének áthidalása érdekében.
Intelligens infrastruktúra
A 4G technológiára való áttérés lehetősége a piacvezető Cisco ASR 5000 sorozat EPC (Evolved Packet Core) maghálózati megoldásának kulcsfontosságú eleme. A világszerte több mint 210 szolgáltató rendszerében használt Cisco ASR 5000 termékcsalád biztosítja a mobilinternet dinamikus, folyamatosan változó igényeinek teljesítéséhez szükséges rugalmasságot és alkalmazásával a szolgáltatók felkészülhetnek az „Internet of Everything" korszakára is.


Népszerű bejegyzések