Ülésezett a magyar-flamand Vegyes Bizottság Brüsszelben

A magyar-flamand vegyes bizottság 2013. január 21-én tartotta soron következő ülését Brüsszelben. A vegyes bizottság magyar társelnöke, Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár flamand partnerével, Koen Verlaeckttal, a flamand külügyminisztérium főtitkárával a következő időszakra vonatkozó munkaprogramra vonatkozó megállapodást írták alá.
A magyar a flamand kormány 1994-ben kötött együttműködési szerződést. Az ily módon intézményesült együttműködés, a tapasztalatok átadása fontos szerepet játszott hazánk EU-csatlakozásra történő felkészülésében. Az azóta eltelt időszakban különösen eredményes együttműködési területnek bizonyultak az oktatás, a kultúra és a környezetvédelem terén megvalósuló projektek. A Flandriával folytatott gazdasági kapcsolatok jelentőségét pedig jól jelzi, hogy a belga-magyar kereskedelmi forgalomban Flandria hagyományosan közel háromnegyed arányú részesedést képvisel.
Az együttműködési szerződés keretében az új 2013-2014. évi munkaprogram a következő területek vonatkozásában határoz meg konkrétumokat: a gazdasági kapcsolatok bővítése, az infrastruktúra-fejlesztés, a mezőgazdaság, környezetvédelem, a területrendezés, vízügy, közlekedés és szállítás, kiterjed továbbá az együttműködés megerősítésére az alkalmazott tudományos kutatás és a műszaki fejlesztés terén, továbbá a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a foglalkoztatás és munkaügyek, illetőleg a szociális terület.
A most aláírt munkaprogram révén a flamand-magyar gazdasági-kulturális kapcsolatok fejlesztése  konkrét projektek, programok, ösztöndíjak kidolgozása révén válik lehetségessé.

Népszerű bejegyzések