A Schneider Electric minden nap energiahatékonyságra törekszik

A természeti erőforrások folyamatosan csökkenő rendelkezésre állásával egyre fontosabb témává válik az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások fokozott használata. Erre hívja fel a figyelmünket a március 6-án megrendezésre kerülő Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap, amelynek középpontjában a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem és a környezettudatos életmód állnak.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértőjének célja többek között, hogy megoldást kínáljon napjaink energia dilemmájára. Miközben a városiasodás egyre nagyobb mértéket ölt világszerte, a vállalat iparágvezetőként elkötelezetten keresi a választ a jövő technológiáiban, és kiemelten foglalkozik a fenntartható megoldások fejlesztésével. Ennek eredményeként a Schneider Electric Smart City megoldásaival akár 30%-kal is csökkenthetők az energiafogyasztás költségei.

„A Schneider Electric fennállása óta teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az innováció és a fenntartható fejlődés időtálló megoldásai iránt. Jelenleg 230 különböző városban és régióban dolgozunk olyan projekteken, amelyek növelik a városi infrastruktúra hatékonyságát és fenntarthatóságát, ugyanakkor gazdasági szempontból is megvalósítható környezetvédelmi célokat tűznek ki" – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A vállalat 2005 óta minden negyedévben közzéteszi a kulcsfontosságú eredményeit tartalmazó Planet & Society Barometer indexét. A beszámoló szerint 2012-ben a Schneider Electric meghaladta fenntarthatósági célkitűzéseit: 6,1%-kal sikerült növelnie energiamegtakarításait, részben azáltal, hogy a vállalatcsoport 200 webhelyét integrálta StruxureWare energiamenedzsment szoftvercsomagjába. Fenntarthatósági stratégiájának alapját az energiahatékonysági megoldások, a tiszta energia előállításának támogatása, a környezet tiszteletét és megóvását célzó fogyasztási szokások kialakítása, valamint a dinamikus vállalati felelősségvállalás jelentik.

Eredményes törekvéseinek köszönhetően a társaság idén sorozatban második éve szerepel a világ legfenntarthatóbb vállalatainak Global 100 listáján, továbbá 2012-ben elnyerte a Zayed Future Energy Prize, 2011-ben a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén tanúsított kiemelkedő üzleti szerepvállalásáért pedig a Gigaton díjat is.

Népszerű bejegyzések