A Nemzetgazdasági Minisztérium üdvözli a Jegybank gazdaságélénkítő programját

A Nemzeti Bank mai napon bejelentett koncepciója nagy segítséget jelent a magyar kis- és középvállalkozások számára, amellyel elindulhat Magyarország gazdasági növekedése. A program lehetővé teszi az alacsony kamatozású, forintalapú hitelezés régóta várt beindítását.
A Magyar Nemzeti Bank által kezdeményezett lépés nem egyedülálló a pénzpiacon, a japán és a brit jegybank, valamint az Európai Központi Bank is élt már ezzel a finanszírozási eszközzel.
Az új jegybanki vezetés által kezdeményezett konstrukció a biztonságos forinthitelezés mellett kötelezte el magát. Nagyon fontos lépése a programnak, hogy a kkv-k devizahitel-kiváltó lehetőséget kapnak, amellyel működésüket biztonságosabbá tehetik.
A Magyar Kormány és a Nemzetgazdasági Minisztérium alapvető célja a kis- és középvállalkozások pénzügyi helyzetének segítése, termelő kapacitásainak bővítése, a munkahelyek megőrzése, létrehozása, valamint a magyar gazdaság külső sérülékenységének csökkentése. Ebben a munkában jelent segítséget a Magyar Nemzeti Bank új kezdeményezése, amely a Magyar Kormány és a Jegybank stratégiai partnerségének példája.

Népszerű bejegyzések