A Schneider Electric a jövő elektrotechnikai szakembereinek elkötelezett támogatója

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője idén negyedik alkalommal szerepel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által április 24-26. között megrendezett Szakma Sztár Fesztivál főtámogatói között. A vállalat a villanyszerelőket és az erősáramú elektrotechnikus szakma képviselőit termékeivel és szakmai tanácsadással segíti a fesztivál keretein belül megtartott versenyekre való felkészülésben. A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai" szakmák társadalmi megítélésének javítása és vonzerejének növelése a szakmai képzések népszerűsítése révén.

A pályakezdés előtt álló diákok, szakmunkástanulók és érettségizők számára szóló fesztivál szponzorációjával a Schneider Electric hosszú távú céljainak megvalósítására törekszik. A vállalatcsoport kiemelten fontosnak tartja, hogy a jövő szakember-generációja már tanulmányai során megismerkedjen az innovatív, fenntartható megoldások alkalmazásával. A versenyben részt vevő diákok a vállalat megoldásainak és termékeinek széles skálájával találkozhatnak, mely a lakossági kínálaton túl a komplex, ipari felhasználású automatizálási és programozható termékig terjed. A berendezések a megmérettetéseket követően pedig az Öveges József Szakközépiskola és Szakiskola gyakorlati képzésének oktatási céljait szolgálják.

„A fiatalok az iskolákban minden elméleti tudást megszereznek a villamosipari termékekkel kapcsolatban, a versenyeken mégis adódnak olyan gyakorlati feladatok, amelyek alapos begyakorlására kevés lehetőségük van. Ilyen például a PLC-berendezések programozása, amelyek elsajátítására mentoraink készítik fel a diákokat" – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A fesztivál szervezői a tavalyi rendezvény eredményeihez hasonlóan idén is több ezer résztvevőre számítanak. 2012-ben több mint 12 000 érdeklődő látogatott ki a helyszínre, közülük 9 000 diák vidéki iskolákból érkezett. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a látogatók 70%-át várhatóan 6−10. osztályos, pályaválasztás előtt álló fiatalok teszik majd ki.

A Szakma Sztár Fesztivállal kapcsolatos további információért keresse fel a verseny hivatalos webhelyét: www.szakmasztar.hu

Népszerű bejegyzések