Eredményes látogatás Kolozsváron a vállalkozások üzleti kapcsolatainak fejlesztéséért

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Kolozs megyei vállalkozókkal egyeztetett április 3-4. között a közös gazdaságfejlesztési programok kidolgozásáról, a helyi vállalkozók üzleti célkitűzéseiről.
Szatmáry Kristóf kétnapos kolozsvári látogatása a Kárpát Régió Üzleti Hálózat „Wekerle Vállalkozói Kör" program előkészítésének jegyében történt. A rendszeresen megrendezésre kerülő szakmai összejövetel célja, hogy olyan fórumot teremtsen a magyar vállalkozók számára, amely lehetőséget ad a kapcsolatépítésre és az aktuális üzleti lehetőségekről való tájékozódásra.
A Kárpát Régió Üzleti Hálózat egyik kiemelt célja – összhangban a Magyar Kormány vállalkozásokat támogató célkitűzéseivel – annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a külpiacra lépő magyar cégek közvetlenül a helyi vállalkozóktól tájékozódjanak az üzleti kapcsolatok élénkítésére vonatkozó javaslatokról, gazdasági tevékenységük további erősítésének módjáról. A rendezvényen részt vevő vállalkozók hangsúlyozták, hogy fontosnak tartják a vállalkozások határokon átívelő együttműködésének megteremtését, és nagy várakozásokkal tekintenek a hiánypótló rendezvénysorozatra.
A látogatás második napján Szatmáry Kristóf a Kolozs Megyei Tanács alelnökével, Vákár Istvánnal találkozott. A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy fel kell térképezni a kolozs megyei és magyarországi fejlesztési stratégiák – különösen a Wekerle Terv által támogatott programok – közös illeszkedési pontjait, és az európai uniós források minél hatékonyabb bevonásával, a fejlesztési tervek nyújtotta lehetőségek kihasználásával kell megvalósítani a konkrét projekteket.

Népszerű bejegyzések