Schneider Electric – Sanofi megállapodás: 20%-kal kevesebb szén-dioxid 2020-ra

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője és a Sanofi gyógyszeripari vállalatcsoport bejelentették három évre szóló együttműködésüket, amelynek célja a világszerte 40 országban működő Sanofi ipari létesítmények energiahatékonyságának optimalizálása. A partnerség keretében a Schneider Electric vezető iparági szaktudására alapozva fejleszti tovább a gyártóegységek számára korábban kidolgozott energiahatékonysági programot. Ezen törekvések lehetővé teszik a gyógyszeripari vállalat számára, hogy meghaladja a saját maga által kitűzött célt, miszerint a közvetett és közvetlen szén-dioxid-kibocsátását 2020-ra 20 százalékkal csökkentse a 2010-ben elért értékhez képest.

Az együttműködés keretében a Schneider Electric egy energiamegfigyelési központot létesít, amelynek segítségével a Sanofi 16 ország energiaár-változásait tudja majd előre jelezni. Globálisan és létesítményenként monitorozza az energiafelhasználást a Struxureware Energy Operation szoftverrel, helyi diagnosztikát végez, ami elősegíti az energiahatékonyság optimalizálását, valamint tanácsadást végez az új gyártóegységek energiahatékony kialakítása érdekében, már a tervezési szakasztól.

„Ez az együttműködés kiváló példa annak bemutatására, hogy partnereinknek olyan integrált megoldásokat nyújtunk, amelyek az energiát a vállalatok egyik legfontosabb eszközének tekintik" – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A Schneider Electric által kidolgozott stratégia a vállalat 2005-ben elindított Energy Action programjának tapasztalataiból is merít. A hardver- és szoftvermegoldásokat, valamint a globális vállalati szakértelmet és módszertant ötvöző energiahatékonysági program célja az energiafogyasztás jelentős mértékű csökkentése. A projekt kiemelt célkitűzései közé tartozik a teljes villamosenergia-, gáz- és olajfogyasztás folyamatos csökkentése, továbbá a Csoport saját megoldásainak alkalmazása összes létesítményében. A program indulása óta a Schneider Electric egyénenként és gyártóüzemenként a kitűzött céloknak megfelelően 15%-os fogyasztáscsökkentést ért el globális szinten.

Népszerű bejegyzések