A Schneider Electric élen jár a fotovoltaikus napenergia-hasznosításban

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője a fotovoltaikus inverterek három vezető gyártója közé tartozik a GTM Research piackutató intézet felmérése szerint. A The Global PV Inverter Landscape 2013 (A napenergia-inverterek globális helyzete 2013-ban) című tanulmány eredménye fontos elismerése a Schneider Electric napenergia-inverter piacon betöltött vezető szerepének. A Schneider Electric pozíciója a szakosodott invertergyártók között tükrözi a napelem-ágazatban végbemenő változásokat. A napenergia-piac új szakaszában a vállalat által biztosított stabil jövedelmezőség, a globális jelenlét, valamint a versenyképes és megbízható megoldások jelentik az energia-átalakítási választásokat befolyásoló fő tényezőket. Ilyen például a Schneider Electric egyedülálló újítása, a helyi igényekre szabott PV Box készülék is, amely akár 98,9%-os hatékonyságot biztosít.

A GTM Research kutatása felhívja a figyelmet arra, hogy a bizonytalan és átalakuló gazdasági környezet miatt a napelem-ágazatban egyre erősödnek az aggodalmak a berendezések hosszú távú elérhetőségét illetően. Nem minden napenergiával foglalkozó vállalat garantálja, hogy a napelemes berendezések több mint 20 éves élettartama alatt folyamatosan rendelkezésre álljanak az alkatrészek, a szervizszolgáltatás és a műszaki támogatás. Így a hosszú távú biztonságot, a megbízható tervezést, a hatékony gyártási folyamatot és az egyszerűen integrált megoldáscsomagokat kínáló beszállítók szerepe kiemelkedő jelentőséggel bír. Továbbá a kivitelezési és a helyszíni karbantartási képességek új területeken történő fejlesztése is elengedhetetlen napjaink globális napenergia-piacán. Szintén kulcsfontosságú az átfogó termékkínálat, amely a villamos, illetve a felügyeleti és vezérlőrendszerek egészére kiterjed, és világszerte a legkülönbözőbb környezeti viszonyok között alkalmazható.

A Schneider Electric a napenergia-ágazat bizonytalan időszakában is elkötelezett a fotovoltaikus megoldások fejlesztése iránt. A vállalat a nagy napelem-rendszerek azonnal használható családját új kapcsolószekrények kínálatával bővítette: a Conext Control SCADA rendszer és a Conext Core XC inverterekkel felszerelt, helyi igényekre szabott PV Box készülékek akár 98,9%-os hatékonyságot biztosítanak, továbbá integrált energia-átalakító alállomásokkal rendelkeznek, és valamennyi helyi szabványnak, illetve környezeti feltételnek megfelelnek. A társaság várakozásai szerint 2013 és 2014 során új termékcsaládokat fejleszt majd, melyek közül a közelmúltban mutatta be a lakossági és kereskedelmi épületek piacára szánt új, a kategória legjobbjának számító inverterek hálózati és hálózaton kívüli verzióit (hálózati: Conext RL, Conext TL, hálózaton kívüli: Conext SW és Conext XW).

"A Schneider Electricnél célunk, hogy úttörő vállalatként legyünk részesei a fotovoltaikus rendszerek következő elterjedési hullámának. A Thaiföldön, Indiában, Kanadában, Franciaországban és Japánban nemrégiben elnyert projektjeink is alátámasztják szakértelmünket a napelem megoldások területén" - mondta Laurent Bataille, a Schneider Electric napenergia üzletágának alelnöke.

Népszerű bejegyzések