Hello holnap! liget a Gyerek Szigeten

Június 8-án ismét beindult a Gyerek Sziget! Bár az árvízi helyzet miatt a szervezők átmenetileg cserélték a megszokott hajógyári szigeti helyszínt, a Flórián téri parkba áthelyezett programok az eredeti terv szerint alakulnak.
Az idei Gyerek Szigeten a Magyar Telekom környezettudatos programokkal tanít játszva a „hello holnap! ligetben":  bringaenergiával működő ökoszínpad, kreatív újrahasznosítás, valamint egyéni és közös alkotási lehetőség is várja a gyereket.
Pecsétgyűjtő játékunkban négy alkotási folyamatban vehetnek részt a gyerekek: papír és kőfestés, virágvarrás, pille palackból dísztárgy és gumiművészet; ajándékkal távozhat, aki mindegyiket kipróbálja és begyűjti a hozzájuk tartozó pecséteket.
Idén sem feledkezünk meg azokról a gyerekekről, akiket a betegség vagy a távolság zár el a Gyerek Szigettől, s az árvíz miatt sajnos tovább nő a rászoruló aprónép.  "Jótékony játékok"címmel ismét meghirdettük a használt játékgyűjtő akciót: a gyerekek elhozhatják már nem használt, jó állapotú játékaikat, hogy a Telekommal együttműködő civil szervezeteken keresztül azok oda jussanak, ahol arra a legnagyobb szükség van. Az első két hétben összegyűlt játékokat a Máltai Szeretet Szolgálat segítségével az árvízkárosult gyerekek, a második két hétvége termését pedig a Tölösi Péter Alapítványon keresztül a gyermekkórházak, kórházak gyermekosztályai kapják. 
A játékgyűjtéshez csatlakozott a Fenntartósági Média Klub néven ismert felelős újságírók közössége is, tagjai közül az Axel Springer, a Cemp csoport (Index, Blog.hu) és a Metropol saját munkatársai körében gyűjti négy héten keresztül a játékokat, s adja hozzá a többihez.
Az első hétvége már a várt sikerrel zárult és szerencsére az idő is kedvezett: családok ezrei látogatták meg programjainkat s távoztak élményekkel, ajándékkal és több mint egy köbméter mesekönyv, plüssjáték, kisautó és egyéb klassz dolog landolt a „hello holnap! liget" gyűjtő konténerében.
Magyarország legnagyobb családi rendezvénysorozata négy hétvégén keresztül – június 30-ig bezárólag - változatlanul díjmentesen látogatható.
A részletes programokról a www.gyereksziget.hu vagy a hello holnap! Facebook oldalán (www.facebook.com/hello.holnap ) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Népszerű bejegyzések