Smithsonian Folklife Fesztivál


1967 óta minden évben megrendezik a Smithsonian Folklife Fesztivált az Egyesült Államokban, amelynek idén, a rendezvény történetében először volt a díszvendége Magyarország. A 2013. június 26-tól július 7-ig tartó szabadtéri népművészeti és hagyományőrző fesztiválon számos kulturális program, tánc és folklór műsor, valamint kézműves bemutató segítségével ismerkedhetett meg a több mint másfél millió érdeklődő a magyar kulturális örökséggel. Természetesen nem hiányozhatott a magyar gasztronómiai kínálat sem: a Budapest Bistroban a rendezvény ideje alatt magyaros ételeket kóstolhatott az amerikai közönség.
A minden évben hatalmas érdeklődésre számot tartó washingtoni fesztiválnak rendkívüli a sajtóvisszhangja is az USA-ban: többek között a Washington Post is folyamatosan tudósított az eseményről, közel 40 millió embert elérve.
Magyarország nagyszabású bemutatkozásához a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete több ponton is kapcsolódott: saját standdal, információs ponttal, valamint az újonnan kiadott Travel Planner kiadvánnyal várták az érdeklődőket. A képviselet a rendezvényen rövid prezentációkkal mutatta be hazánk turisztikai kínálatát, biztosította a magyarországi megjelenés látványelemeit a kézműves előadások helyszínén, valamint a fesztivál szervezőinek rendelkezésére bocsátotta a gotohungary.com linket.
A fesztivál honlapja a résztvevők listájával itt érhető el: http://www.festival.si.edu/2013/Hungarian_Heritage/

Népszerű bejegyzések