Filmes hírek

Percy Jackson + Selena Gomez (12)


Még egy félisten is zavarba jön néha. A Percy Jackson – Szörnyek tengere 3D (12) (Percy Jackson: Sea of Monsters, hazai bemutató: augusztus 15.) ifjú sztárja, a mindössze 21 éves Logan Lerman új filmjében elképesztő tetteket hajt végre. Szörnyekkel vív meg, küklopszokkal és a titánokkal küzd, és belekeveredik mindabba, amit a mai digitális technika egy nagyköltségvetésű fantasy-moziban egy filmhős elé akadályul állíthat.
Amikor azonban egy riporter azzal szembesítette, hogy Selena Gomez nemrégiben azt nyilatkozta: nagyon tetszik neki a fiatal színész, Logan a showbusinessben egészen szokatlan reakcióra vetemedett: elpirult, dadogni kezdett, és végül csak valami olyasmit tudott kinyögni, hogy megtisztelő egy világsztár figyelme, és ő is csinosnak tartja Gomezt. A következő kérdés már egyenesen az volt, hogy tudja-e, a szép Gomez éppen szingli, hiszen szakított, Justin Bieber-rel. Ez aztán végképp leblokkolta a filmbeli hőst. De azt még a legnagyobb zavarában sem volt hajlandó elárulni, ő jár-e valakivel: lehet, hogy filmsztár lesz, de a magánéletét szeretné továbbra is titokban tartani – mondta a fiatal tehetség. 

Aniston fogyózik (16)

Bunyó előtt kötelező az edzés: a férfi filmszínészek izmosító módszereiről gyakran érkeznek hírek: Hugh Jackman farkasizomzatának történetéről számtalan híradás látott napvilágot. Pedig a nők legalább annyit dolgoznak, hogy formába kerüljenek. A Családi üzelmek (16) (We're the Millers, hazai bemutató: augusztus 22.) forgatása előtt Jennifer Aniston nagyon kemény fogyókúrás és edzőprogramba kezdett. Nem mintha verekednie kellett volna. 
A vígjáték egy különleges csempészkörútról szól, melyben a Jóbarátok sztárja rúdtáncost alakít, aki a siker érdekében átlagos amerikai háziasszonynak adja ki magát. Míg egy pillanatban mégis kénytelen levetkőzni.
– Nagyon szigorú voltam magammal – ismerte be a 44 éves szépség. – De még a bugyis jelenet forgatásának napján is ettem. Igaz, csak káposztalevelet. Akkor már hetek óta kizárólag zöldségeket, csirkemellet, persze a bőre nélkül, esetleg halat engedtem meg magamnak. Nem volt kivétel, még egy keksszel sem csaltam. Ha már nagyon szenvedtem, kelkáposzta-chipsszel vigasztalódtam. A végén már szinte egész nap csak leveleket rágtam.
Aniston azt is bevallotta, hogy végül a forgatáson dupla melltartót, a bugyija alatt pedig egy másik bugyit, az alatt pedig tangát viselt. 
– Úgy éreztem, így nagyobb biztonságban vagyok – mosolygott a Családi üzelmek szexi drogcsempésze az újságírókra. – Bár fogalmam sincs, miért… 


Denzel Washington és a jégtánc (16)

Denzel Washington és Mark Wahlberg átverik egymást. A 2 kaliber (2 Guns, hazai bemutató: szeptember 12.) című akciófilmben mindketten beépülnek az alvilágba. Egyikük a kábítószer-ellenes hatóság, a másikuk a tengerészgyalogság elhárítótisztje, és nem túl szerencsések: egymást hálózzák be, azután együtt rabolnak ki egy kábítószer-kereskedő bandavezért.
Az ősz egyik nagy durranásának New York-i premierjén a színészek már nem titkolóztak egymás előtt. Amikor egy újságíró azt kérdezte tőlük, mivé változnának, ha bármi lehetne belőlük, azonnal válaszoltak.
– Egy kis ideig szívesen lennék akárki, aki nem én vagyok – mondta Wahlberg. – De legszívesebben filmstúdió vezető lennék. Volna pár jó tippem, hoznék néhány gyors döntést.
Denzel Washington először nem akart elárulni, mi lenne, ha lehetne egy titkos élete, de amikor a felesége, Pauletta azt mondta, hogy ő szívesen beállna Alvin Ailey világhírű táncszínházába táncosnőnek, megváltoztatta a véleményét:
– Ha a feleségem táncosnő, akkor én jégtáncos leszek – jelentette ki. – De olyan, aki aranyérmeket nyer az olimpián.


Tom Hanks és a New York-i Filmfesztivál (12E)

A New York-i Filmfesztivál Tom Hanks társaságában ünnepel. A rangos fesztivál vezetői a héten jelentették be, hogy idei esemény megnyitó gálavetítésén Hanks új filmjét, a Phillips kapitány-t (12E) (Captain Phillips, hazai bemutató: november) vetítik majd. 
A film forgatását Paul Greengrass, két Bourne-film rendezője irányította, a történet pedig azon a 2009-ben megtörtént eseten alapul, amikor a Maersk Alabama nevű teherhajtót szomáliai kalózok foglalták el, és kapitányát túszul ejtették. 
Az immár 51. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon természetesen Tom Hanks valamint jó néhány szomáliai színész is részt vesz majd – a gálabemutatón Hanks egyúttal az Oscar-versenyt is megnyitja: hiszen az izgalmas filmben nyújtott alakításával kapcsolatban bennfentesek máris egy új Oscar-díj jelölést jósolnak.
A filmmel és Hanks játékával kapcsolatos várakozásokat jelzi, hogy egy bő héttel később, október 9-én a Phillips kapitány a Londoni Filmfesztivál gálamegnyitóján ünnepelheti európai premierjét – ami szintén fontos állomása lehet az Oscarért folyó versenynek.

Népszerű bejegyzések