Karibi hangulatú pálinkakóstolás a várban

Október 3-6. között, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Tavasszal hazánk legjobb pálinkái a belvárost, az Erzsébet teret hódítják meg,ősszel pedig visszatérnek a megszokott környezetükbe, a Budavári Palotába és annak Hunyadi Udvarába. A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja.
A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál. A blendelőkurzus során a résztvevők négy féle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.
A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön majd. Hangsúlyosak lesznek továbbá a térségből származó koktélok, amelyek alapjául minden esetbena rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd.
A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. Vasárnapra idén kedvezményesen lehet jegyet váltani.
A rendezvény nyitva tartása a következőképpen alakul majd:
•
Csütörtök: 14-24 óra
•
Péntek: 14-02 óra
•
Szombat: 12-02 óra
•
Vasárnap: 12-22 óra
A teljes anyag elérhető a Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban