Budapest romkocsmáiról ír a CNN utazási rovata


Ahogyan arról korábban hírt adtunk, szeptember elején a Magyar Turizmus Zrt. arab területekért felelős piacfejlesztési irodájának szervezésében hazánkba látogatott Mary Novakovich, a The National Abu Dhabi neves újságírója. A tanulmányút során szerzett tapasztalatairól a The National Abu Dhabi és a The Independent lapok után most a világhírű CNN.com travel oldala is beszámol. A hazánkban eltöltött idő alatt a zsurnaliszta nemcsak fővárosunk legismertebb nevezetességeit kereste fel: idejébe más, könnyedebb programokat is beiktattak a szervezők. Ennek köszönhetően megismerhette a Budapest összképéhez már-már hozzátartozó romkocsmákat, melyek közül többet már saját kíváncsiságának kielégítésére, saját lelkesedésből keresett fel. Az itt szerzett személyes benyomások és tapasztalatok alapján állította össze TOP listáját a budapesti romkocsmákról az újságíró.
Publikációjában beszámol többek között a romkocsmák kialakulásának történetéről is, miszerint az ötlet 2001 körül látott napvilágot néhány fiatal körében, akik egészen egyszerűen egy olyan helyre vágytak, ahol olcsón tudnak szórakozni. Azóta, egykor elhagyatott ipari területek vagy akár autószervizek váltak kaotikusnak tűnő, ám rendkívül barátságos és stílusos romkocsmává, ahol még mindig két dollárnál olcsóbb a sör – emeli ki az újságíró.
Ezeket barangolta be útja során Mary, aki járt többek között a Szimpla Kertben, a Corvintetőn, az Instantban vagy a Kuplungban. A szerkesztő nemcsak feltérképezte a kocsmákat, de rendkívül közvetlen módon szóba is elegyedett az ott dolgozókkal és a vendégekkel is. Élményeiről bővebben a következő linken olvashatunk: http://travel.cnn.com/budapests-best-ruin-bars-051056

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések