Külföldi újságírók fedezték fel a Dunakanyart

A Magyar Turizmus Zrt. Budapest és környéke Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) október 10. és 13. között külföldi újságírókat kalauzolt a Dunakanyarban egy nemzetközi újságíró tanulmányút keretében. A külföldi vendégek egy nagyon jó hangulatú és tevékeny hétvégét tudhatnak maguk mögött. A Dunakanyar bemutatásánál kiemelt szerepet szánt az RMI az aktív programoknak, a gasztronómiának, a kulturális kínálatnak és a modern technikák alkalmazásának a történelmi látnivalók megismertetésében.
A Dunakanyar Budapesthez való közelségét bemutatandó, a tanulmányút a Margitszigeten kezdődött, ahonnan elindulva a Dunarama jóvoltából vízitaxival nézhették meg a kivilágított fővárost az újságírók. A Duna mentén a csodálatosan ragyogó Parlament, a Budai Vár, a Művészetek Palotája és a lila fénysugarakat kilövellő Bálna voltak a legtöbbet emlegetett látnivalók, de önmagában a motorcsónakázás is nagy élményt nyújtott. A második nap reggelén a Margitszigetről Szentendrére indult a csoport, ahol a Szentendrei Néprajzi Múzeum, a Skanzen programjaival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A szürkemarha etetés, a mézeskalács készítés vagy a kisvasutazás mind maradandó élményt nyújtottak, csakúgy, mint a különböző magyar tájegységek hagyományainak felelevenítése.
Folytatva a túrát, Visegrád következett, ahol igen aktív programra hívták az újságírókat: egy, a Patak Park Hotelben elfogyasztott kiadós ebéd után, a Fellegvár bevétele volt a „feladat". A csodálatos napfényes időnek köszönhetően festményszerű képek készültek az ukrán, lengyel, osztrák, szlovák és cseh lapokba. A Fellegvárat elhagyva a négy kereket kettőre cserélték, és terep segwayekre, úgynevezett extra bringákra szálltak a bátor jelentkezők. A modern technikai eszközök kiváló segítséget nyújtanak a történelmi vonzerők megismeréséhez: Visegrád város megtekintése extra bringákkal a történelmi vonzerők és a modern technika nagyszerű találkozása, hiszen így megtekinthető volt a Királyi Palota, a Zugfőzde Pálinkamúzeum és a Salamon-torony is. A Salamon-toronyban egy lovagi tornába csöppent a csapat, ahol Cseke László vezetésével a Szent György Lovagrend mutatta be a magyar lovagság máig őrzött hagyományait. Miután az újságírók megtanulták a korabeli fegyverek használatát, Zeller Róbert, a Reneszánsz étterem vezetője dobosok és fáklyák kíséretében hívta meg az újságírókat egy királyi lakomára. A vacsora után a Patak Park Hotel íjászpályáján tökéletesíthették a lovagi tornán megszerzett tudásukat a vendégek.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések