Megújuló közlekedési központ Celldömölkön, az intermodalitás jegyében

Celldömölk Város Önkormányzata gesztorságávala Magyar Államvasutak Zrt., a Vasi Volán Zrt., öt települési önkormányzat és három támogató szervezet közreműködésével valósul meg Celldömölkön és térségében az intermodális közlekedésicsomópont-pályázat. A négy nagy projektelemet tartalmazó, összesen 200.000.000 Ft-os pályázat támogatási szerződését ünnepélyes keretek között 2013. október 22-én 10 órakor írták alá a celldömölki Városházán.
Az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében elnyert, a „Közösségi közlekedés fejlesztése a Celldömölki kistérségben" című projekt támogatási szerződését Fehér László, Celldömölk Város Polgármestere és Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója írták alá a konzorciumban részt vevő tagok – Celldömölk Város Önkormányzata, MÁV Zrt., Vasi Volán Zrt., Boba Község Önkormányzata, Kemenesmihályfa Község Önkormányzata, Nagysimonyi Község Önkormányzata, Nemeskocs Község Önkormányzata, Ostffyasszonyfa Község Önkormányzata – és a támogató civil szervezetek – Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete, Együtt Celldömölk Városért Egyesület, Aktívpont Triatlon és Szabadidősport Egyesület –képviselői részvételével megtartott rendezvényen.
A projekt során megvalósuló fejlesztéseket Papp László vezérigazgató (Vasi Volán Zrt.), Mile Károly projektvezető (MÁV Zrt.) és Dummel Ottó műszakiiroda-vezető (Celldömölk Város Önkormányzata) mutatta be. 200.000.000 Ft-os beruházás során a MÁV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. is egy-egy projektelemet tudhat magáénak, egyenként kb. 40–50 millió Ft-os fejlesztés valósul meg.
A MÁV Zrt. vasútállomás várócsarnokát újítja fel új burkolatokkal, akadálymentesítéssel, valamint új vizesblokkokat hoz létre. A peronon és a várótérben elektronikus utastájékoztató táblákat helyeznek el, amelyeken valós idejű vasúti és közúti járatinformációk jelennek meg. A felújítással akadálymentesen megközelíthető lesz a magasperon is. A Volán celldömölki forgalmi irodája beköltözik a vasútállomás területére, a volt étterem egy részén kerülnek kialakításra az irodák, pihenők, szociális blokk és a MÁV-jegypénztárakkal egy térben megközelíthető saját jegypénztáruk.
A Vasi Volán Zrt. az autóbuszállásokat újítja fel a le- és felszálló gyalogos területekkel együtt. A vasútállomás előtti területen és a taxiállomás környékén térburkoló kővel újul meg a közlekedési felület, illetve mozgássérült parkolót is kialakítanak.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések