Véradásra hív az Isteni műszak csapata

"A mentőkben tényleg a hétköznapok frontharcosaira ismertem, akik sokszor egyetlen nap alatt többet látnak és tapasztalnak, mint más egész életében sem. " Bodzsár Márk
A Vöröskereszt és az Isteni műszak szereplői közös véradást szerveznek október 26-án, szombaton a Corvin moziban.
A filmezéssel egybekötött véradáson találkozhatsz az Isteni műszak főszereplőivel és apró filmes ajándékokat is begyűjthetsz. Ötvös András, Keresztes Tamás és Jordán Adél ott lesznek. És Te?
2013. október 26. szombat 15.00 – 19.00 óra
Corvin mozi (1082 Budapest, Corvin köz 1)
A véradáshoz szükséges, hogy eredeti TAJ- kártyával és fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, útlevél, stb.) és lakcímkártyával rendelkezzenek az önkéntes véradók.
A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ehhez beteg embertársaink évente közel fél millió önkéntes véradományát, önzetlen segítségét várják.
A szervezők prioritásként kezelik a lakosság részvételi arányának emelését, ezen belül is a 18. életévüket betöltött fiatalok megnyerését.
A társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítése érdekében a Magyar Vöröskereszt Fővárosi Szervezete elsősegélynyújtó bemutatóval is készül. Az újraélesztés mellett lehetőség lesz elsősegélynyújtó totók kitöltésére, a kisebbeknek elsősegélynyújtáshoz kapcsolódó színezőkkel készülnek, a bátrabbak pedig megpróbálkozhatnak a "valóban vérző" sérültek ellátásával.
Várunk minden filmrajongót és véradó önkéntest szombat délután a Corvin moziba.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések