Az Új Széchenyi Terv támogatásával végzi el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja három épületének energetikai korszerűsítését

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti Lovasterápiás és Oktató Központja három épületének energetikai korszerűsítésére 55.183.260 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretében. A beruházás eredményeként csökkenni fognak a terápiás helyszínként és oktatási központként működő épületegyüttes fűtési és elektromos energia-költségei. 
2001 óta működik Fóton a Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás és Oktató Központja. A terápiás helyszínként és oktatási központként működő intézetben vak, mozgássérült, tanulásban és értelmileg akadályozott, magatartási problémákkal és figyelemzavarral küzdő gyermekeket gyógyítanak, fejlesztenek lovasterápia alkalmazásával, illetve lovasterápiás szakembereket képeznek.
Az intézet területén található épületegyüttesből az oktatási épületet, a terápiás épületet és az úgynevezett fehér istállót érinti az energetikai korszerűsítés.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések