Okosabb lett a ChatGPT?


Az OpenAI továbbfejlesztette a ChatGPT-t: közvetlenebb és tömörebb válaszokat ad

Az OpenAI bejelentette, hogy a ChatGPT prémium felhasználói - a ChatGPT Plus, Team vagy Enterprise előfizetői - mostantól a GPT-4 Turbo modell egy frissített és továbbfejlesztett verzióját használhatják. A vállalat állítása szerint az új modell több szempontból is jobb teljesítményt nyújt.

A GPT-4 Turbo az OpenAI nagy nyelvi modellje, amely a ChatGPT társalgási élményének alapjául szolgál. Az új verzió pontosabb, közvetlenebb és kevésbé bőbeszédű válaszokat ad, valamint naprakészebb tudásbázissal rendelkezik, mint az előző változat.

A főbb fejlesztések a következők:

  • Jobb írási képességek
  • Fejlettebb matematikai és logikai érvelési készségek
  • Hatékonyabb kódolási támogatás
  • Frissebb adatbázis (2023 decemberéig bezárólag)

Az OpenAI blogbejegyzése szerint a ChatGPT az új GPT-4 Turbo modellel közvetlenebb, tömörebb és társalgási stílusú válaszokat fog adni. Ez a frissítés jelentős előrelépést jelent a ChatGPT használhatósága és teljesítménye szempontjából, ami tovább erősíti a pozícióját a piacon.

A ChatGPT frissítése egy nehéz hét után érkezik az OpenAI számára, miután kiderült, hogy a Microsoft a DALL-E képgeneráló modellt katonai célokra ajánlotta fel, valamint két kutatót is elbocsátottak az állítólagos információszivárogtatás miatt.

Összegzés

Az OpenAI a GPT-4 Turbo modell továbbfejlesztésével emelte a ChatGPT képességeit és teljesítményét. Az új verzió közvetlenebb, tömörebb és naprakészebb válaszokat ad, ami javítja a felhasználói élményt. Bár az elmúlt hetekben voltak kihívások a vállalat számára, ez a frissítés megerősíti az OpenAI vezető szerepét a mesterséges intelligencia területén.

Népszerű bejegyzések