Az Anthropic forradalmasítja az MI-t az új Claude alkalmazással

Az Anthropic új iOS alkalmazást és csapat előfizetési csomagot mutat be Claude AI technológiájához, amely közvetlenül versenyez az OpenAI által kínált megoldásokkal. A Claude 3, az Anthropic legújabb AI chatbotja új mércét állított fel a mesterséges intelligencia területén, amikor márciusban megjelent, és több kulcsfontosságú mutató tekintetében megelőzte az OpenAI GPT-4 modelljét.

Az új alkalmazással az Anthropic könnyebben elérhetővé teszi ezt a technológiát az emberek számára a mindennapi életükben. A Claude ingyenes iOS alkalmazásként lesz elérhető, amely szinkronizálható a felhasználói fiókok között, és képfelismerési képességekkel is rendelkezik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy iPhone-jukon fotókat készítsenek, és valós idejű képelemzést végezzenek.

Az Anthropic célja, hogy a Claude-ot egy megbízható partnerré tegye, amely az élet minden területét érinti, legyen szó munkáról vagy otthonról. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a mesterséges intelligencia biztonságos és felelősségteljes alkalmazására, és a Claude-ot az "Alkotmányos MI" elveivel építették fel, így az AI 58 irányelv alapján képes önmagát szabályozni.

Csapat előfizetési csomag

Az Anthropic új Csapat csomagja lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy havi 30 dollár/felhasználó áron közös Claude 3 fiókot vásároljanak teljes személyzetük számára. Az elkövetkező hetekben az Anthropic olyan együttműködési funkciókat is bevezet, amelyek integrálják a Claude-ot a vállalati adattárakkal, és lehetővé teszik a csapatok számára, hogy együtt dolgozzanak az AI által generált projekteken.

Verseny az OpenAI-jal

Bár a Claude modelljei azonos teljesítményűek, mint a ChatGPT, jóval kevésbé ismertek. Az Anthropic reméli, hogy a mai megjelenés ezen változtat, és több arc elé helyezi a Claude-ot. Az OpenAI 2023-ban indította el a ChatGPT alkalmazást és a ChatGPT Enterpriset, amelyek segítettek megszilárdítani a chatbot helyét a köztudatban.

Az Anthropic-ot az OpenAI-tól távozó szakemberek alapították, kifejezetten a mesterséges intelligencia biztonságos alkalmazására összpontosítva. A vállalat szerint az emberek többsége egyetért a szemléletükkel, és olyan céggel akarnak együtt dolgozni, amely kiemelten kezeli a biztonságot és a felelősségteljes felhasználást.

(Eredeti cikk: gizmodo.com)


Népszerű bejegyzések