Föld alatti alagút csak Tesláknak


Elon Musk The Boring Company nevű vállalata építette a Vegas Loop-ot, hogy javítsa a közlekedést a városban. Az emberek ledöbbentek a "csak Tesláknak" fenntartott föld alatti alagúton, amely furcsának és futurisztikusnak tűnik azok számára, akik még nem utaztak Teslában. A Vegas Loop egy express tömegközlekedési rendszer, amely inkább egy föld alatti autópályára hasonlít, mint egy metróhálózatra. A hagyományos metróvonalakkal ellentétben, ahol a szerelvények minden állomáson megállnak, a Loop utasai közvetlenül az úticéljukhoz utazhatnak megállás nélkül. Ez a közvetlen rendszer lehetővé teszi, hogy a Loop járművei gyorsabban haladjanak, mint a hagyományos metrószerelvények (akár 150 mph sebességgel a 65 mph-val szemben). A The Boring Company állítása szerint a teljes kiépítés után a Vegas Loop óránként több mint 90 000 utast lesz képes szállítani. Clark megye és Las Vegas városa összesen 68 mérföld alagutat és 93 állomást hagyott jóvá a Vegas Loop számára.

Kritikák és aggodalmak a Loop rendszerrel kapcsolatban

Néhány néző szerint az alagutak "csak kicsivel nagyobbak maguknál a járműveknél", ami klausztrofóbiát okozhat. Mások a rendszert "rendkívül alacsony hatékonyságú metrónak" titulálták, és pánikrohamot váltott ki belőlük a szűk tér. Biztonsági szakértők aggályokat vetettek fel az ultra-kemény rozsdamentes acél karosszéria potenciális veszélyeivel kapcsolatban is. A modern autókkal ellentétben a Cybertrucknak nem tűnik gyűrődési zónája, amely ütközés esetén elnyelné az erőhatást az utasok helyett. Egy ilyen nagy méretű és gyors jármű ütközésnél valószínűleg nem állna meg.

A jövő közlekedési víziója vagy zsákutca?

Elon Musk és a The Boring Company a Vegas Loop-ot a jövő közlekedési megoldásaként mutatja be, amely gyors és kényelmes utazást kínál a gyakran zsúfolt utakon. A kritikusok azonban megkérdőjelezik a rendszer hatékonyságát, biztonságát és megvalósíthatóságát nagyobb léptékben. Ahogy egyre több ember tapasztalja meg a Vegas Loop-ot, és esetleg más városok is érdeklődnek a koncepció iránt, idővel kiderül, hogy ez a futurisztikus közlekedési rendszer sikeres lesz-e, vagy zsákutcának bizonyul. Az mindenesetre vitathatatlan, hogy az embereket lenyűgözi és elgondolkodtatja ez az innovatív megközelítés. 

  (Eredeti cikk: ladbible.com)

Népszerű bejegyzések