Titkos AI eszköz, amit még nem ismersz


Képzeld el, ahogy az asztalodnál ülsz, kezedben egy kávéval, és készen állsz arra, hogy az AI segítségét kérd a teendőid elvégzéséhez. Ez az eszköz részletes promptokat ír a megadott inputod alapján. Ingyenesen használható, és az Anthropic, a Claude mögött álló cég hozta létre. Az Anthropic egy mesterséges intelligenciára specializálódott startup, amely célja, hogy biztonságos és hasznos AI rendszereket fejlesszen. Szóval fogd a kávéd, és nézzük meg együtt, hogyan kell használni!

Írj tökéletes promptokat

Az eszköz, amit használni fogunk, az Anthropic Prompt Generator. Az eléréséhez először egy fiókot kell létrehoznunk. 
1. Hozd létre az Anthropic fiókodat Először is, be kell állítanod egy fiókot, ahol a varázslat történik. Menj az Anthropic weboldalára és regisztrálj. Egyszerű és ingyenes! 
2. Írd le, mit szeretnél Most gondolkodj el azon, mire van szükséged az AI-tól. Lejátszási listát készítesz? Recepteket keresel? Bármi is legyen az, írd le világosan. Az én esetemben: "Lejátszási listát szeretnék készíteni a jelenlegi hangulatom alapján." 
3. Hagyd, hogy az eszköz megtegye a maga varázslatát Miután beírtad a leírást, az eszköz elvégzi a maga varázslatát. Az egyszerű utasításaidat szuper részletes promptokká alakítja. Nem kell semmi különlegeset hozzáadnod, az AI tudja, mit csinál. 
4. Szerkeszd és finomítsd Néha az első próbálkozás nem tökéletes. Semmi gond! Még mindig szerkesztheted a promptot, és tökéletesre csinálhatod. 
5. Használd a tökéletes promptodat Amikor a Futtatás gombra kattintasz, a rendszer megkér, hogy töltsd ki a prompt változókat. Az eszköz ezeket a paramétereket veszi, beilleszti a generált promptba, és megadja az eredményeket. A promptok finomhangolása és testreszabása jelentősen javíthatja az AI által generált válaszok minőségét és relevanciáját. Némi gyakorlással bárki elsajátíthatja a hatékony promptok írásának művészetét.

Most már tudod, milyen könnyű tökéletes promptokat létrehozni. És semmi sem akadályoz meg abban, hogy a legjobbat hozd ki az AI-val való interakcióidból. 

  (Eredeti cikk: generativeai.pub)

Népszerű bejegyzések