Új Chromebook funkciók, melyek lenyűgöznek az AI nélkül is

A Google bemutatta a Chromebook Plus laptopok legújabb funkcióit, amelyek közül néhány kifejezetten az AI-ra összpontosít, míg mások a felhasználói élmény javítását célozzák. Bár a mesterséges intelligencia kétségtelenül fontos szerepet játszik az új funkciókban, a legjobb újdonságok valójában nem az AI-hoz kapcsolódnak.

Az új Chromebookok a játékosok számára különösen vonzóak lehetnek, ugyanis a Game Dashboard segítségével egyszerűen rögzíthetik a játékmenetüket, vagy akár újrarendezhetik az érintésvezérlőket. Ez a funkció nem csak a natív Chrome OS játékoknál hasznos, hanem a felhőalapú gaming szolgáltatásoknál, például a GeForce Now-nál is remekül működik. A Game Dashboard egyszerű, de nagyszerű kiegészítés, amely valódi értéket ad a Chromebookhoz, főleg a casual gamereknek.

Mesterséges intelligencia a háttérben

Természetesen az AI is fontos szerepet kap az új Chromebookban. A Gemini Advanced chatbot közvetlenül a tálcáról érhető el, az AI-alapú háttérképgenerátor és a Magic Eraser pedig az Androidról már ismert funkciók. Ugyanakkor ezek az AI-képességek nem igazán változtatják meg azt, ahogyan a Chromebookot használjuk. Bár kétségtelenül látványosak és időnként hasznosak lehetnek, valójában nem ezek jelentik a legnagyobb előrelépést.

Produktivitást segítő újdonságok

A Google Tasks integrációja a tálcán lévő naptár widgetbe szintén üdvözlendő újítás. Ezzel a kis, de hasznos funkcióval egyszerűen létrehozhatjuk és kipipálhatjuk a napi feladatainkat anélkül, hogy külön ablakban vagy böngészőben kellene megnyitnunk az alkalmazást. Ez a kényelmi funkció sokat dobhat a produktivitáson, főleg azoknak, akik szeretik egy helyen tudni a tennivalóikat.

Teljesítmény és ár-érték arány

Az új Chromebook Plus modellek teljesítménye széles skálán mozog, az belépőszintű Acer Chromebook 514 a maga Intel Core i3 processzorával és 8 GB RAM-jával is bőven elegendő a legtöbb feladathoz, beleértve a játékstreamelést is. Ugyanakkor a drágább változatok, mint a 2-az-1-ben kivitelű Acer Chromebook Spin 714 erősebb hardvert és szebb kijelzőt kínálnak azoknak, akik többet várnak el a gépüktől. A lényeg, hogy bármelyik modellt is választjuk, a Chromebook Plus széria remek ár-érték arányt kínál, és a leg újabb funkcióknak köszönhetően most még vonzóbb lehet a vásárlók számára.

Konklúzió

Összességében az új Chromebook Plus modellek izgalmas újdonságokat hoznak azoknak, akik olcsó, de jól használható laptopot keresnek. Bár az AI funkciók érdekesek, de nem forradalmi jelentőségűek, a játékosoknak és az produktivitásra vágyóknak viszont bőven van ok az örömre. A Google lépésről lépésre javítja a Chromebookok felhasználói élményét, és ezzel egyre vonzóbb alternatívát kínál a drágább notebookokkal szemben.

(Eredeti cikk: gizmodo.com)


Népszerű bejegyzések