ChatGPT Edu: személyre szabott AI minden egyetemistának


Az OpenAI jelentős előrelépést tett az oktatási technológia terén a ChatGPT Edu bemutatásával, amely a ChatGPT egyetemekre szabott változata. A GPT-4o erőteljes képességeire építve a ChatGPT Edu átalakítja a hallgatók, oktatók, kutatók és a campus működésének módját az AI-val való interakcióban.

Új korszak az akadémiai AI területén

A ChatGPT Edu a neves intézményeknél, például az Oxfordi Egyetemen, a Pennsylvaniai Egyetem Wharton Iskolájában, a Texas Egyetemen Austinban, az Arizonai Állami Egyetemen és a Columbia Egyetemen tapasztalt sikerekre épít. Ezek az egyetemek már bizonyították a mesterséges intelligencia mély hatását az oktatási eredmények és a működési hatékonyság javításában a ChatGPT Enterprise révén. A ChatGPT Edu lehetőséget ad az egyetemeknek, hogy a mesterséges intelligencia segítségével személyre szabott tutorálást, tananyagok elemzését, kutatási adatok feldolgozását és számos egyéb feladatot automatizáljanak, jelentősen javítva az oktatás minőségét és hatékonyságát.

Sokoldalú alkalmazások a campuson

A ChatGPT Edu sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy támogassa az akadémiai feladatok széles skáláját. Személyre szabott tutorálást nyújt, segít az önéletrajzok áttekintésében, segíti a kutatókat a pályázatok összeállításában, valamint támogatja az oktatókat az osztályozásban és a visszajelzésekben. Az innovatív megvalósítások közé tartoznak: - Columbia Egyetem: Nabila El-Bassel professzor csapata egyedi GPT-t használ nagy adathalmazok elemzésére, jelentősen felgyorsítva a közösségi alapú, a túladagolások számának csökkentését célzó stratégiák kutatását. - Wharton Iskola: Ethan Mollick professzor diákjai mély, reflektív beszélgetéseket folytatnak egy, a tananyagok alapján betanított GPT-vel, javítva a tanulási élményt. - Arizonai Állami Egyetem: Christiane Reves adjunktus Language Buddies GPT-t fejleszt, amely a diákok nyelvi szintjéhez igazított német beszélgetéseket tesz lehetővé, optimalizálva a nyelvtanulást és időt takarítva meg az oktatóknak. Ezek a példák jól mutatják, milyen sokféle módon lehet a ChatGPT Edu-t az oktatásban hasznosítani. Az egyedi igényekhez igazított AI asszisztensek személyre szabott támogatást nyújthatnak a hallgatóknak, míg a nagy adathalmazok elemzésére betanított modellek felgyorsíthatják a kutatásokat.

Az AI az előtérbe kerül

Ezen előnyök kiaknázása érdekében a ChatGPT Edu megfizethető és biztonságos módot kínál az egyetemek számára a mesterséges intelligencia integrálására. Főbb jellemzői: - Fejlett képességek: Hozzáférés a GPT-4o-hoz, amely kiemelkedő a szövegértelmezés, a kódolás és a matematika terén, valamint eszközök az adatelemzéshez, a webes böngészéshez és a dokumentumok összefoglalásához. - Testreszabás és megosztás: Az egyetemek egyedi GPT verziókat hozhatnak létre és oszthatnak meg a munkaterületeiken belül. - Hatékonyabb kommunikáció: Több mint 50 nyelvet támogat, javított minőséggel és sebességgel. - Robusztus biztonság: Az adatvédelmet adminisztratív vezérlőkkel, például csoportengedélyekkel, SSO-val, SCIM-mel és GPT-kezeléssel biztosítja. - Magas használhatóság: Jelentősen magasabb üzenetkorlátok, mint a ChatGPT ingyenes verziója.

Skálázható modell az oktatás átalakításához

Ahogy Kyle Bowen, az Arizonai Állami Egyetem informatikai igazgatóhelyettese fogalmaz: "Az OpenAI technológiájának integrálása oktatási és működési kereteinkbe felgyorsítja az ASU átalakulását. Együttműködünk a közösségünkön belül, hogy kiaknázzuk ezeket az eszközöket, kiterjesztve tanulságainkat más intézmények számára is skálázható modellként." A ChatGPT Edu döntő lépést jelent afelé, hogy a mesterséges intelligencia hozzáférhetővé és hasznossá váljon a világ oktatási intézményei számára. Az érdeklődő egyetemeket arra ösztönzik, hogy vegyék fel a kapcsolatot az OpenAI csapatával, és tudják meg többet erről az úttörő kezdeményezésről. Az OpenAI ChatGPT Edu megoldása forradalmi változást hozhat a felsőoktatásban. A mesterséges intelligencia integrálásával az egyetemek jelentősen javíthatják az oktatás minőségét, felgyorsíthatják a kutatásokat és optimalizálhatják a működésüket. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy a felsőoktatás hatékonyabban reagáljon a 21. század kihívásaira, és felkészítse a hallgatókat a jövő munkaerőpiacára. 

(Eredeti cikk: neurosciencenews.com)

Népszerű bejegyzések