Midjourney nagy átalakulása: jön az önálló platform


A Midjourney mesterséges intelligencia alapú képgeneráló platform hamarosan elhagyja a Discord felületét, és saját dedikált weboldallal jelentkezik. Ez a várva várt változás hatalmas előrelépést jelent a felhasználói élmény szempontjából, és tovább növeli a Midjourney népszerűségét az AI-generált képek piacán.

Az új platform jelenleg tesztelési fázisban van, de már most elérhetővé tették azok számára, akik legalább 100 képet generáltak a Midjourney segítségével. Ez a lépés egyértelműen jelzi, hogy a Midjourney a szélesebb körű bevezetés küszöbén áll, és hamarosan mindenki számára elérhetővé válik, függetlenül a generált képek számától.

Egyszerűbb és intuitívabb felhasználói felület

Az új weboldal használata rendkívül egyszerű és felhasználóbarát. Nincs többé szükség a "/imagine" parancs begépelésére a promptok indításához. Emellett a felhasználók könnyedén áttekinthetik és kezelhetik korábbi alkotásaikat, ami jelentősen javítja a felhasználói élményt.

A képgenerálás beállításai könnyen módosíthatók az igényeknek megfelelően, és az elkészült képek minden funkciója kényelmesen elérhető a képernyő jobb oldalán. Ez a letisztult és intuitív felület vonzóbbá teszi a platformot mind a kezdő, mind a tapasztalt felhasználók számára.

Közösségi terek és együttműködés

A Midjourney a weboldalon kívül nyilvános szobákat (Rooms) is tervez bevezetni felhasználói számára. Ezek a közösségi terek hasonlóak lesznek a Discord szervereken megszokott nyilvános csatornákhoz, ahol a felhasználók láthatják egymás alkotásait, és együtt dolgozhatnak projektjeiken.

A szobák szöveges és hanggal történő csevegési lehetőségeket is kínálnak majd, elősegítve a felhasználók közötti kapcsolatteremtést és együttműködést a kreatív folyamat során. Jelenleg ezek a szobák tesztelés alatt állnak, és csak azok számára érhetők el, akik több mint 1000 képet generáltak a Midjourney-vel.

Mobil alkalmazás később várható

Bár sokan várják a Midjourney mobil alkalmazását, a fejlesztők egyelőre másodlagos prioritásként kezelik ezt a projektet. Ez az döntés érthető, különösen annak fényében, hogy már létezik egy "niji·journey" nevű alkalmazás, amely elsősorban anime/manga stílusú képek generálására szolgál a niji modell segítségével, de hozzáférést biztosít a legújabb Midjourney modellekhez is.

Összességében a Midjourney új weboldala és a tervezett közösségi funkciók jelentős előrelépést jelentenek a platform számára. A felhasználóbarát felület és a fokozott együttműködési lehetőségek tovább növelik a Midjourney vonzerejét, és hozzájárulnak az AI-generált képek piacán betöltött vezető szerepének megszilárdításához.

(Eredeti cikk: medium.com)

Népszerű bejegyzések