Repülő taxik hódítják meg Kína egét


A pilóta nélküli légi járművek forradalmasítják a légi közlekedést és turizmust. Az EHang, egy kínai vállalat, úttörő szerepet játszik ebben az ágazatban az EH216-S autonóm eVTOL járműveivel. Ez a fejlesztés nem csupán technológiai áttörés, hanem a turizmus és személyszállítás jövőjét is átformálja.

Az EHang nemrég tartott egy demonstrációs eseményt Wencheng megyében, Kína Zhejiang tartományában. A vállalat 27 darab EH216-S modellt szállított le a helyi önkormányzatnak, ami egy 30 egységből álló rendelés része. Ez a lépés jelzi az alacsony magasságú gazdaság gyors fejlődését Kínában.

Az EH216-S: A jövő légi járműve

Az EH216-S egy kétszemélyes, pilóta nélküli légi jármű, amely 16 propellerrel rendelkezik. Képes 30 km-es távolságot megtenni egyetlen töltéssel, és akár 130 km/h sebességgel repülni. A jármű teljesen autonóm, előre programozott útvonalakon közlekedik, és 4G/5G kapcsolaton keresztül kommunikál az irányítóközponttal.

Wencheng: Az alacsony magasságú gazdaság úttörője

Wencheng megye ambiciózus tervekkel rendelkezik az EH216-S flotta bővítésére. A jelenlegi 30 egységes rendelés mellett már letétet helyeztek 270 további járműre, amelyeket 2026-ig terveznek leszállítani. Ez a beruházás jól mutatja a régió elkötelezettségét az alacsony magasságú gazdaság fejlesztése mellett.

Infrastruktúra-fejlesztés és útvonaltervezés

A Baizhangji üdülőhely már kiépítette az első fel- és leszállópályát az EH216-S járművek számára. A tervek szerint hasonló infrastruktúrát fognak létrehozni a megye más részein is. Az EHang együttműködik a helyi hatóságokkal és vállalkozásokkal az eVTOL légi túraútvonalak kijelölésében, és céljuk, hogy 2024 végére rendszeres járatokat indítsanak.

Az alacsony magasságú gazdaság potenciálja

A kínai kormány aktívan támogatja az eVTOL iparág fejlődését. Az előrejelzések szerint az alacsony magasságú gazdaság piaca 2026-ra megduplázódhat, elérve az 1 billió jüant (137,5 milliárd dollárt). Ez a növekedés nem csak a turizmust érinti, hanem olyan területeket is, mint a sürgősségi reagálás és a logisztika.

EHang: Globális terjeszkedés

Az EHang nem csak Wenchengben aktív. A vállalat nemrég együttműködési megállapodást kötött a China Southern Airlines-szal, hogy demonstrációs helyszíneket és felhasználási eseteket hozzanak létre Zhuhai városában és környékén. Az EH216-S globális ára 410 000 dollártól kezdődik, jelezve a vállalat nemzetközi ambícióit.

A jövő kihívásai és lehetőségei

Bár az EHang jelentős előrelépéseket tett, még számos kihívással kell szembenéznie. A biztonsági szabályozások, a közvélemény elfogadása és a légi forgalom irányításának kérdései mind megoldásra várnak. Ugyanakkor az autonóm eVTOL-ok ígérete - a csökkentett légi forgalom, az alacsonyabb környezeti hatás és az új turisztikai élmények - jelentős motivációt jelent az iparág számára.

Az EHang EH216-S bevezetése Wenchengben egy fontos mérföldkő az autonóm légi járművek és az alacsony magasságú gazdaság fejlődésében. Ez az innováció nem csak a turizmus jövőjét alakítja át, hanem potenciálisan forradalmasíthatja a városi közlekedést és a sürgősségi szolgáltatásokat is. Ahogy az eVTOL technológia fejlődik és terjed, izgalmas lesz figyelni, hogyan alakítja át a légi közlekedést és a városok arculatát világszerte.

Eredeti cikk: newatlas.com

Népszerű bejegyzések