Online konverzió

Hiába próbálják a fejlesztők egységesíteni, szabványosítani a digitális formátumokat, a legtöbb multimédia fajtához tucatnyi kódolást alkalmazhatunk. A legelterjedtebbek mindegyikének vannak előnyei és hátrányai, így a közeli jövőben nem is várható az egységesítésük. A felhasználóknak nem marad más választásuk, mint konvertálni egyik formátumról a másikra, hogy nagyjából egységesen tudják tárolni adataikat. Ehhez az átalakításhoz különböző ingyenes vagy fizetős programot lehet találni, azonban létezik egy olyan weboldal, a Zamzar, ahol online konvertálhatjuk fájljainakt. Négy egyszerű lépésre van csak szükség. Meg kell adni a konvertálandó fájl, ki kell választani, milyen formátumra szeretnénk alakítani, illetve egy elektronikus levélcímet, majd indíthatjuk a műveletet.
A konvertált állomány elkészültéről egy válaszlevelet kapunk, amely tartalmazni fogja azt az internetcímet, ahonnan letölthetjük a fájlt. A szolgáltatás ingyenes, a kötöttség csupán annyi, hogy az átalakítandó állomány mérete legfeljebb 100 Mbájt lehet. Arra is van lehetőség, hogy olyan állományokat konvertáljunk, amelyek nem a saját gépükön vannak, hanem valahol az interneten. Ilyenkor a pontos URL címet kell beírni. A rendszer tudja kezelni a legnépszerűbb videó megosztókon található adatokat is, így egy kattintással tetszőleges formátumban tudjuk elmenteni azokat a videókat, amelyek megtetszettek.
A Zamzar szöveges állományokat, képeket, zenéket és videókat tud konvertálni. Így például gyorsan és ingyen tudunk többek között MS Word dokumentumból PDF-et, TIFF képből JPEG-et, WMA-ból MP3-at vagy AVI-ból MOV-ot készíteni.

Népszerű bejegyzések