Ingyen SMS - mobilról

A VoIP telefonszolgáltatásáról ismert VoipBuster most pontosan ezt kínálja. Mindössze le kell tölteni a telefonunkra egy Java alkalmazást és ha van VoipBuster előfizetésünk, máris ingyen üzenhetünk. Aki még nem rendelkezik ilyen előfizetéssel, pillanatok alatt regisztrálhatja magát a rendszerben (www.voipbuster.com) és ha csak SMS küldésre akarja használni, akkor még a minimális 10 dolláros feltöltést is megússza. A regisztrációt sajnos csak a számítógépünkre letöltött VoipBuster programmal lehet elvégezni. Amint van VoipBuster felhasználó nevünk és jelszavunk, következhet a szoftver letöltése és telepítése. Ezt már mobiltelefonunkkal tudjuk megtenni.

A telefon böngészőjébe írjuk be: gsm.voipbuster.com Innen lehet letölteni a telefonon futó Java alakamazást. A letöltés és telepítés automatikusan fog elindulni, esetleg a mobil biztonsági beállításaitól függően egyszer-kétszer beleegyezésünket kell adni a művelet vérehajtásához. Az telepített VoipBuster programot a többi Java alkalmazás között fogjuk megtalálni. Első elindításkor meg kell adnunk a korábban regisztrált felhasználó nevet és a választott jelszót.

A programmal SMS-t küldhetünk é telefonálhatunk. Ez utóbbinál a VoipBuster mindenkor érvényes árait kell fizetni, az SMS küldés azonban teljesen ingyenes. Mivel a VoipBuster az adathálózatot használja, így egy szöveges üzenet mobil adatforgalmi költsége néhány fillér, illetve aki rendelkezik valamilyen adatcsomag előfizetéssel, annak gyakorlatilag ingyenes. Azt a kényelmet, hogy nincs szükség számítógépre az ingyenes SMS küldéséhez, tovább fokozza a program azzal, hogy a címzettek telefonszámát mobilunk telefonkönyvéből is kiválaszthatjuk. Az üzenet beírása után már csak a Send utasítást kell kiválasztani és engedélyezni, hogy adatkapcsolatot hozzon létre a program. A mobil képernyőjének tetején láthatjuk, hogy létrejön a kapcsolat és az üzenetet sikerült elküldeni. Ezzel együtt az is látható, hogy mindez nem került semmibe.

Próbáink során az üzenetek azonnal megérkeztek a címzettek telefonjára. Az üzenet feladójánál nem telefonszám szerepelni, hanem a VoipBuster-ben használt azonosítónk. Ha ezt jól választottuk meg, akkor akár aláírásunkat is helyettesítheti. Az ilyen üzenetekre nem lehet automatikusan válaszolni, hiszen nem lehet tudni a feladó mobilszámát. Ezért ha választ szeretnénk kapni üzenetünkre, ne felejtsük el a végére odaírni mobilszámunkat.

Népszerű bejegyzések