A világ Dubai partjainál hever

Fantasztikus vállalkozásba kezdtek Dubai partjainak közelében. 300 mesterséges szigetet alakítanak ki, olyan elrendezésben, hogy az bolygónk térképét és rajta az országokat ábrázolja. A The World elnevezésű területen az első teljesen elkészült szigetet a Dubai-i koronaherceg Michael Schumachernek ajándékozta.
A The World nagyjából 9 x 7 kilométer kiterjedésű és 232 kilométerrel növeli Dubai fürdőzésre használható tengerpartját. A szigetek kialakításához 326 millió köbméter homokot használtak fel. A területet hullámtörőkkel vették körbe, ehhez 32 millió tonna köre volt szükség. A szigeteket 50-100 méter széles, 5 méter mély tengerrészek választják el egymástól.
A Google térképén jól látható a teljes világ térkép és a Forma-1 pilóta 7 millió dolláros szigete is, amelyik a World északi sarki részén található. A nagy felbontású műholdképen jól kivehető, milyenek lesznek ezek a magán paradicsomok, hatalmas parkokkal, épületekkel és úszómedencével.
Aki a Google Earth-ön szeretné megnézni az építkezést, a következő link elvezeti a helyszínre: http://googlesightseeing.com/gearth/the-world-in-dubai.kml

Népszerű bejegyzések