A Google sötét oldala

Azt mindenki tudja, hogy a Google keresőjével sok mindent meg lehet találni. Azt azonban kevesebben, hogy speciális kacsolókkal az internet rejtett helyeit is át lehet kutatni. A Google Pirate használatakor azonban még ezeknek a keresés módosító kapcsolóknak az ismeretére sincs szükség.

A Google Pirate (www.googlepirate.com) nevéhez méltóan fekete háttérrel és kalóz címerrel jelentkezik be. ezektől a külső jelektől eltekintve akár a Google hivatalos oldalán is érezhetjük magunkat: egy kereső mező, egy Search gomb és már indulhat is a kutatás. Pontosabban még egy fontos adatot kell megadni, mielőtt elindítjuk a keresést, azt hogy milyen jellegű találatokra vagyunk kíváncsiak. A kereső kifejezést tartalmazó mező alatt kell bejelölni, hogy Torrens, Music, Video, Albums, Software, eBooks, Ringtones, Comics, Roms, NZB vagy Web tartalomra vagyunk kíváncsiak. Ha ezt az utóbbit jelöljük meg, akkor pontosan ugyanazokat a találatokat fogjuk kapni, mint a “valódi Google oldalán. A többi keresésnél azonban olyan speciális kapcsolókat használ a rendszer, amivel az internetnek nemcsak a webes részeit érhetjük el, hanem a jelszóval nem védett szerverek könyvtáraiban tárolt fájlok között is keresetünk.
A Google Pirate használatával semmi nem teszünk semmi illegálisat, csak egyszerűbben alkalmazzuk a Google Custom Search lehetőségeit.

Népszerű bejegyzések