Eladó emberi szervek az interneten

Ahogy a mondás tartja, minden eladó és minden megvásárolható. Az internetes árveréseken még emberek lelkére, szellemére vagy belső szerveire is licitálhatunk.
A mindennapos tételeken kívül időnként nagyon különös dolgokat is kínálnak eladásra. És persze mindenre akad vevő is, legyen az akármilyen bizarr dolog. Szándékosan nem tárgyat írtunk, mert a következő listában olyan árverési tételeket is találunk, amelyek megfoghatatlanok, mégis komoly összegeket fizettek értük.
Kezdjük egy aprósággal, egy levágott körömmel. Persze nem akárkinek a körméről van szó, hanem egy sorozatgyilkoséról. A legalább 5 gyilkossággal vádolt Roy Norris egy karácsonyi képeslap hátára ragasztott körömdarabja csak kevés embert hozott lázba, mert mindössze 9.99 dollárért talált gazdára.

Ennél sikeresebb volt az az úriember, aki a lelkét kínálta fel. Talán regényekből vette az ötletet, hogy milyen sokat érhet egy lélek, így nyilatkozatai szerint 1 millió dollárt szeretet volna kapni a sajátjáért. Az elmúlt év végén felkínált lelket végül senki sem vette meg, de az ötlet másoknak is meghozta az eladási kedvét, így azóta már sikeres lélek-eladás 400 dollárért.
Úgy látszik azonban, hogy a léleknél kisebb, de megfoghatóbb emberi részekre jóval nagyobb az érdeklődés.  Egy floridai férfi a máját kínálta fel szervátüétetésre. A licit rövid idő alatt majdnem elérte a 6 millió dollárt, amikor bezárták a máj árverési oldalát, mivel illegális emberi testrészek interneten keresztüli értékesítése.

Két különleges pirítós kenyeret  is próbáltak online aukción értékesíteni. Az egyik véletlenül úgy pirult meg, hogy a megsötétedett részek Jézus arcképére emlékeztettek. Az eladó egy csodaként próbálta elárverezni a kenyeret, azonban az egy dollár alatti kikiáltási árat sem adta meg érte senki.  A másik híres kenyérdarab nagyobb hasznot hozott, pedig az egy félig elfogyasztott reggeli maradéka volt. Igaz, ennél a tételnél az volt a lényeg, hogy ki hagyta ott ezt a darabot. A   Justin Timberlake harapás nyomát őrző ételre több, mint negyvenen licitáltak és végül 3154 dollárt fizetett érte új gazdája.

Bizarr árverési tételeink végére hagytuk talán az egyik leghíresebbet. 2005-ben egy 33 éves kismama árverésen értékesítette születendő gyermekének elnevezési jogát. A nagy hírverést kapott aukció megmozgatta az internetes cégek fantáziáját is, így végül 15 ezer dollárért a GoldenPalace.com online kaszinó lehetett a névadó. Az talán nem meglepő, hogy a gyermek a GoldenPalace.com keresztnevet kapta, és az ezzel a névvel feliratozott sapkában lefényképezett csecsemő fotói ez egész világon reklámozták a kaszinót.


Népszerű bejegyzések