A Google összes titka

A Google szolgáltatásait mindenki használja. A legtöbben csak a keresőjét, pedig ez csak a jéghegy csúcsa.  A sok további szolgáltatásról és ezek kevésbé ismert titkairól elkészült egy két oldalas cheat-sheet.
 
Az összeállítás még a haladó Google- és internet-használók számára sok újdonságot tartogat. Tartalmazza például az összes Google-hoz tartozó domain listáját és a cégóriás minden fontos adatát, email és hagyományos címeket, telefon és fax számokat.
Ezeket az információkat is érdemes egyszer megnézni, azonban sok olyan segítséget is kapunk erről a két oldalas puskáról, amit nap mint nap  használhatunk. Megtaláljuk, milyen lekérdezésekkel lehet speciális állományokat, videó és zenei fájlokat találni.



Az összeállítás felsorolja a Google Calculatorban használható és a speciális kereséseknél alkalmazható  operátorokat. Arra is találunk példákat, hogyan lehet számok alapján egy küldemény útját követni, szabadalmakat keresni, repülőjáratok adatait lekérdezni vagy utánanézni egy rendszámnak (sajnos magyarnak még nem).
Azt is megtudhatjuk ebből az összeállításból. hogy milyen internetcímekkel lehet elérni, hogy csak Linux, Windows, Macintosh operációs rendszerekhez kapcsolódó találatokat adjon vissza a keresés. 
Külön lista tartalmazza a komolytalanabb Google szolgáltatásokat, mint például a kevesek által ismert Romance oldalt, ahol a kereső óriás a párkeresésben segít.

Érdemes színesben kinyomtatni ezt a két oldalt, mert az egyes keretek színkódjai jelzik, hogy melyik információ vagy rejtett lehetőség való kezdő, átlagos illetve haladó felhasználóknak.  
A képekre kattinva lehet elérni a teljes méretű, nyomtatható változatot.

Népszerű bejegyzések