Ingyen letölthető klasszikus játékok

A 80-as évek jelentették  számítógépes játékok hőskorát. Az akkori és azóta már klasszikussá vált játékokat most újrajátszhatjuk online, de le is tölthetjük őket.
Mielőtt belemerülnénk a Pac Man, Paperboy vagy Super Mario kalandjaiba érdemes egy kicsit körülnézni, kik gyűjtötték össze a játékokra mutató hivatkozásokat és mi vezette őket. A Triplet and Us szájtot egy amerikai házaspár készítette, akik nosztalgiával gondolnak a nyolcvanas évekre, amikor fiatalok voltak. Így a számítógépes játékokon kívül a kor mozi és tévé filmjeiről, azok zenéiről, az akkori divatról és zenéről is sok érdekességet találunk oldalaikon. Egy idővonalon pedig a legfontosabb politikai, gazdasági, kulturális eseményeket is felsorolják.



Az weboldal érdekes nevét onnan kapta, hogy hármasikreik vannak, akiknek megörökítették születésük előtti és utáni életének minden fontos pillanatát.
De térjünk vissza a korabeli játékokra, amikre sokan  emlékeznek nosztalgiával. Az első “személyi számítógépekre” készült programok egyszerűségük ellenére vagy éppen azért, sok izgalmas percet, órát szereztek akkoriban. Ma azonban már kevés működőképes Commodore vagy Sinclair Spectrum gép van. Időközben elkészültek a játékok mai PC-re átírt klónjai, így semmi akadálya, hogy az idősebbek újraéljék fiatalságukat, a fiatalok pedig megismerjék, hogy a 3D-s szuper grafika helyett mivel játszottak szüleik, esetleg nagyszüleik.
A klasszikus játékok közül sokat online, böngészőből is lehet játszani. Ezek felsorolását itt  találjuk. A lista külön csoportosításban tartalmazza a Flash illetve a Java alapú játékokat. Aki pedig akkor is szeretne régi kedvenceivel játszani, amikor éppen nincs internetkapcsolata, az itt látható linkekről letöltheti ingyenesen a Windows alatt futó változatokat. A játékok között ott van a Tetris, a  Street Fighter, a Snake vagy a Space Invider.
Akinek még ez sem elég, letölthető és online Nintendo emulátort is találnak itt, így a régi játékok végeláthatatlan sorát próbálhatják ki.

Népszerű bejegyzések